Cibona na pragu gašenja, smjene u Zadru

14.06.2022.

19:50

Autor: Sport/HRT

Peta utakmica finala Cibona - Zadar

Peta utakmica finala Cibona - Zadar

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Problemi za Cibonu i Zadar. Zadar je ostao bez predsjednika, a Cibona, osvajač dvostruke košarkaške krune, prvenstva i kupa, na pragu je gašenja. Za tjedan dana Ciboni istječe drugi mjesec otkako joj je blokiran račun zbog duga od oko 40 milijuna kuna.

Godinama je Cibona u problemima. Već gotovo mjesec dana nema direktora ni predsjednika. Bez pomoći grada klub će se teško izvući iz teške situacije, koju je komentirao i gradonačelnik.

- Ti dugovi su samo deset posto ukupnih dugova Cibone. Tako da prije svega odgovornost treba tražiti u Upravi koja je dovela Cibonu u ovu situaciju, ali gradskoj vlasti koja je to dozvolila s katastofalnim upravljanjem. Kako se može dogoditi da tako povijesni klub, koji je sad osvojio 20. naslov prvaka, da si dozvoli da uđe u dugove od 40 milijuna kuna, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Na sjednici Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar smijenjeni su direktor kluba Željko Žilavec te sportski direktor Zvonimir Ridl. S njima odlazi i voditelj marketinga i odnosa s javnošću Toni Jeričević. Do izbora novog direktora, a natječaj bi se trebao objaviti već ovog tjedna, vršiteljem dužnosti imenovan je David Gunjević. On će u prijelaznom razdoblju pripremiti teren za stabiliziranje kluba.

- Generalno ja ću se fokusirati na dvije stvari. Osim revizije, to će biti predstečajna nagodba da se sazna kobnačno kolika je to cifra. Ovih 14 dana to će biti to - definirati kratkoročno obveze kluba. Ono što je bitno da se riješi situacija trenutna gdje klub nije solventan da se stvari pomaknu s mrtve točke, rekao je David Gunjević, v.d. direktora KK Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!