Aleksandar Petrović sportski direktor HKS-a

23.09.2022.

12:38

Autor: I.L./HRT/HKS

Aleksandar Petrović

Aleksandar Petrović

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Aleksandar Petrović imenovan je sportskim direktorom Hrvatskog košarkaškog saveza, objavio je HKS.

Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na razini HKS-a.


- U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravljalo i na posljednjoj, 37. sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a koje je ponuđeno Petroviću, a on je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu, objavio je HKS.


Aco Petrovića je za izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni. Ujedno je ulogu izbornika obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. 


- Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu, dodaje HKS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!