18:28 / 30.07.2021.

Autor: A.M./HRT

Vraćaju se trofejni veslači i tenisači, kreće Perković, vaterpolisti sa Srbijom

Braća Sinković

Braća Sinković

Foto: Piroschka Van De Wouw / REUTERS

U subotu se vraćaju dvije skupine trofejima ovjenčanih hrvatskih olimpijaca iz Tokija, a od onih koji su u Japanu u akciju kreće najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković.

Prvo u osam sati ujutro u Zagreb slijeće veslačka i judo reprezentacija, odnosno od osvajača medalja zlatna braća Sinković i brončani Damir Martin.


U subotu navečer u Hrvatsku će se vratiti trojica od četvorice sjajnih hrvatskih tenisača koji su osvojili zlato i srebro u muškim parovima u Tokiju, Mate Pavić, Nikola Mektić i Marin Čilić. Neće biti Ivana Dodiga, koji je odmah produžio u SAD.


Od nastupa hrvatskih sportaša ističemo Sandru Perković i Mariju Tolj u kvalifikacijama bacanja diska, prva skupina kreće u 2.30, a druga skupina u 3.55 sati ujutro po hrvatskom vremenu.


Također, Šime i Mihovil Fantela nastupit će u tri plova klase 49-er, Snježana Pejčić nastupit će u kvalifikacijama MK puške 50 m trostav u 5 sati uz eventualni nastup u finalu u 9 sati, a vaterpolisti Ivice Tucka igraju susret 4. kola skupine B turnira vaterpolista protiv Srbije u 8.30 sati po hrvatskom vremenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!