Vitez: Stojeći stav Pejčić je odnio finale, izvukla je maksimum

31.07.2021.

12:01

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Finale MK puška, trostav

Finale MK puška, trostav

Foto: Ann Wang / REUTERS

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić ostala je u subotu bez finala u gađanju MK puškom 50m trostav nakon što je u kvalifikacijama zauzela deseto mjesto.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Pejčić je pogodila 1.169 krugova i za ulazak u finale su joj nedostajala tri kruga. U klečećem stavu je pogodila 392, u ležećem 396, a u stojećem tek 381, što joj je oduzelo šansu za finale. Riječanka je u jednom trenutku kod ležećeg stava čak i vodila.

U finale se plasiralo prvih osam streljačica, a osma Norvežanka Jeanette Hegg Duestad je pogodila 171. Najbolja je u kvalifikacijama bila Ruskinja Julija Žikova s olimpijskim rekordom 1182 krugova.

- Snježana je u ovim uvjetima, kada je bilo dosta vjetra, čak bila i u vodstvu, ali jednostavno nije izdržala u stojećem stavu. Moje je mišljenje da je ona izvukla iz sebe maksimum. U klečećem i ležećem je bila među tri najbolje. Ona je imala veliku želju za finale ovdje i to je bio dodatan uteg na njenim leđima, kazao je trener reprezentacije Siniša Vitez. Pejčić nakon trostava nije bila dostupna za izjave.  

Snježanin trener Seno Čusto kolabirao je prije otvorenja Igara i još se nalazi u bolnici u Tokiju.

U Tokiju je Snježana Pejčić nastupila u gađanju zračnom puškom, ali je u kvalifikacijama bila 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara, a s Petrom Goršom je zauzela 17. mjesto u kvalifikacijama natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!