Sinkovići: Ispisali smo povijest svjetskog veslanja

31.07.2021.

09:04

Autor: HRT

Martin Sinković, Valent Sinković, Damir Martin

Martin Sinković, Valent Sinković, Damir Martin

Foto: HRT / HTV

S Olimpijskih igara u Tokiju vratili su se zlatna veslačka braća Valent i Martin Sinković, brončani veslač Damir Martin i judo reprezentacija. U zagrebačkoj zračnoj luci priređen im je svečani doček.

Ispisali smo povijest svjetskog veslanja, kazao je veslač Martin Sinković. Nitko to nikada nije prije napravio, dodao je i istaknuo "da ne osvojimo ništa više, sve smo napravili. Ali imamo u sebi vatre za još toga".

Veslač Valent Sinković kazao je da je presretan te se zahvalio svima na dočeku. 

- Martin i ja godinama već govorimo da imamo super uvjete. Jarun, kao mjesto za treniranje veslača, pokušat ćemo progurati za neke buduće generacije. Tome će pridonijeti iduća natjecanja. Nas dvojica dajemo tome svu podršku. Imali smo i im uspona i padova. Možda se to i ne vidi toliko na rezultatima. Bilo je tu svega. Ali kada se napravi ovakav rezultat onda nam ničeg nije žao, dodao je Valent i podsjetio da su dvostruki svjetski prvaci i olimpijski pobjednici u toj disciplini.  

Veslač Damir Martin zahvalio je svima na toplom dočeku. 

- Ova medalja posvećena je užoj obitelji, supruzi, roditeljima i bratu, koji su cijelo vrijeme stajali uz mene. Malo mi je falilo da osvojim srebro i potvrdim ono iz Rija. Zbog toga sam malo žalostan, ali zbog svega ostalog sam presretan. Veseli me što je natjecanje u Parizu za tri godine, a ne za četiri, kazao je Martin.  

Barbara Matić, olimpijska natjecateljica u judu koja je osvojila peto mjesto, kaže da je ona dala sve od sebe i da joj je žao što nije osvojila medalju.

- Cure su se jednakim žarom borile i dale su sve od sebe. Nadam se da smo napravile put drugima i dali motiva bolje i jače te da ćemo drugi put biti uspješniji.

Hrvatski olimpijski odbor je za sve osvajače medalja i njihove trenere pripremio poklon - zlatnik s logom Hrvatskog olimpijskog odbora s jedne strane, a s druge logo Olimpijskih igara u Tokiju.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!