Stolni tenis: Andrej Gaćina poražen u 2. kolu

25.07.2021.

08:02

Autor: M.M./Hina/HRT

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina završio nastup na olimpijskim igrama

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina završio nastup na olimpijskim igrama

Foto: Luisa Gonzalez / Reuters

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina završio je svoj četvrti nastup na olimpijskim igrama u 2. kolu pojedinačne konkurencije, nakon što ga je pobijedio ljevoruki Francuz Emmanuel Lebasson s 4-0 (6, 8, 10, 11) za 38 minuta.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Meč je bio mnogo izjednačeniji nego što konačan rezultat pokazuje. Naime, Gaćina je u trećem i četvrtom setu propustio ukupno šest set-lopti.

Hrvatski stolnotenisač je vodio 10-7 u trećem setu, ali je Lebasson nanizao pet poena. Gotovo identična situacija se dogodila u četvrtom setu, u kojem je Gaćina vodio 10-8, a posljednju set-loptu propustio kod 11-10.

Hrvatska je tako u pojedinačnoj konkurenciji ostala na jednom predstavniku. Tomislav Pucar će u ponedjeljak u 2. kolu igrati protiv iskusnog Slovenca Bojana Tokiča.

Utakmice, rezultati, sažetci najvažnijih natjecanja, analize uspjeha i neuspjeha bit će dostupne na platformi HRTi sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!