Srbić: Da Hashimotu pokažem gdje treniramo, ne bi vjerovao

05.08.2021.

12:13

Autor: I.Ž.K./HRT

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: HTV / HRT

- Skupili smo se u TKD Sokol što je za mene važno i simbolično jer već 20 godina treniram u ovoj dvorani, izjavio je srebrni olimpijac Tin Srbić na konferenciji za medije u Zagrebu na kojoj je bio i njegov trener Lucijan Krce.

Srbić je do olimpijskog srebra stigao sjajnom vježbom za koju je dobio 14.900 izjedačivši svoju najbolju ocjenu u karijeri. Zlato je uzeo Japanac Daiki Hashimoto s 15.066, a broncu Rus Nikita Nagornji sa 14.533.

- Da sad njih dvojicu pitam, Hashimota i Nikitu koji su bili prvi i treći, da im pokažem ovu dvoranu, mislim da ne bi vjerovali da smo tu trenirali, rekao je olimpijski doprvak.

- Nevjerojatno mi je da sam u jednom trenutku čak pomislio 'jel moguće ako ovaj fula, da mogu biti olimpijski prvak'. Ne mogu opisati taj trenutak, kao malo si pohlepan i želiš da netko 'zezne' da ti budeš najbolji, ali onda vidiš da si ti sa svojim srebrom najbolji, kad vidiš otkuda si došao i iz kakve dvorane. Mislim da to zajedništvo što nas krasi već 20 godina, da to oni nemaju i da smo zato uspjeli, rekao je Srbić koji je bio oduševljen dočekom.

- Činjenica je da sam došao jučer na aerodorm toliko umoran, da mi nije bilo ni do kamera ni dočeka, ničega, ali kad sam vidio tu scenu i osjetio tu energiju... Doček je bio nevjerojatan, slavili smo još poslije, ne znam s čime bih to usporedio. Koliko sam ja dao sebe u sportu, toliko su svi dali sebe da me podrže.

U razgovoru za HRT Tin Srbić je priznao kako još nije splasnuo adrenalin.

- Mislim da mi još nije popustio adrenalin. Nisam se uspio naspavati, očekivao sam doček, ali ne ovakav i punu mi to znači. Išao sam spavati u šest ujutro, priznaje Srbić kojemu je olimpijsko srebro draže od svjetskog naslova.

- Svjetsko zlato je po nekoj hijerarhiji vrednije od olimpijskog srebra, ali meni nije. Ovo natjecanje ne može se usporediti s ničim. Osjeti se da je tu nešto drugačije, rekao je Srbić.

- Sutra idem na more, jedva čekam da se malo odmorim, ali jedva čekam i da se vratim.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!