Pobjeda Nikoline Ćaćić proglašena iznenađenjem dana

24.07.2021.

17:14

Autor: A.M./HRT

Yarisel Ramirez i Nikolina Ćaćić nakon borbe

Yarisel Ramirez i Nikolina Ćaćić nakon borbe

Foto: Ueslei Marcelino / REUTERS

Europska boksačka federacija proglasila je pobjedu hrvatske boksačice Nikoline Ćaćić nad Amerikankom Ramirez najvećim iznenađenjem prvoga dana boksačkih turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Dvadesetogodišnja Ćaćić, prva hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na OI-ju,u dvoboju prvoga kola kategorije do 57 kilograma pobijedila je favoriziranu Amerikanku kubanskog porijekla Yarisel Ramirez, koju su u SAD-u smatrali legitimnim pretendentom na najviše postolje u toj kategoriji, jednoglasnom odlukom sudaca.


Gotovo nitko nije očekivao da najmlađa boksačica u Tokiju može uz sjajnu izvedbu tako lako svladati Ramirez.


- Hrvatica Nikolina Ćaćić je prije tri godine na ženskom juniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojila srebrnu medalju i prva je boksačica iz svoje zemlje koja je izborila Olimpijske igre. Dvadesetogodišnja Hrvatica pokušala je iskoristiti visinu protv Amerikanke kubanskog porijekla Yarisel Ramirez. Boksačica iz SAD-a nije uspjela prikazati predstavu na razini svoj prijašnjih borbi i Ćaćić je ostvarila povijesnu pobjedu za Hrvatsku, piše Europska boksačka federacija.

Najmlađu hrvatsku natjecateljicu u Japanu u u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka dvoboj s iskusnom Kanađankom Caroline Veyre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!