Marinić: Nadam se da ću izvući samo pouke iz nastupa

06.08.2021.

22:31

Autor: K.L./HRT/Nippon

Matija Marinić

Matija Marinić

Foto: HTV / HRT

Matija Marinić, hrvatski kanuist na divljim vodama, i njegov trener Stjepan Perestegi gostovali su u HRT-ovoj emisiji Nippon kako bi se osvrnuli na nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Nije se uspio plasirati u finale slaloma na divljim vodama, on je u polufinalu ostvario 11. vrijeme, a u borbu za medalje išlo ih je deset.

- Još se sliježu dojmovi nastupa, a što se tiče Olimpijski igara - meni su bile prve. Čuješ uvijek priče kako su na Igrama gledatelji i atmosfera, a nažalost, to nisam doživio na Olimpijskim igrama. No, planiram još veslati do Pariza i tamo doživjeti pravi olimpijski duh, od Sela do borilišta, rekao je Marinić.

Njegov trener nastupio je na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni.

- Tada je natjecanje bilo u jednom malom gradiću pokraj Barcelone, imao sam samo 18 godina i definitivno je za mene bio poseban doživljaj. Ovo su meni pete Olimpijske igre na kojima sam glavni trener hrvatske divljo-vodaške reprezentacije i mogu reći da sam na svašta pripremao Matiju, ali jednostavno, to što se nama dogodilo u Japanu i nemogućnost treninga, to nismo mogli predvidjeti. To je možda i jedan od malih okidača, razloga zbog kojih Matija ušao u finale, objasnio je Perestegi.

- Meni je uvijek želja bila nastupati za Hrvatsku na Olimpijskim igrama, sada sam to postigao i nadam se da ću izvući samo pouke iz nastupa, rekao je Marinić koji je nekoliko dana morao prije nastupa provesti u samoizolaciji zbog pozitivnog slučaja na njegovom avionskom letu za Tokio.

Cijelu emisiju pogledajte na HRTi-ju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!