Kolak se oprostila od Igara u Tokiju

03.08.2021.

05:17

Autor: I.Ž.K./HRT

Sara Kolak

Sara Kolak

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Hrvatska atletičarka Sara Kolak neće nastupiti u finalu Olimpijskih igara u Tokiju u bacanju koplja.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016.  u kvalifikacijama Igara u Tokiju nije uspjela ostvariti nijedan ispravan hitac.

Kolak je u prvom pokušaju bacila kratko te je odlučila prestupiti. Isto je napravila i u drugoj seriji, a u posljednjem pokušaju da dohvati finale prestupila je u zaletu. Od 15 natjecateljica u A kvalifikacijskoj skupini jedino je hrvatska atletičarka upisala sva tri prijestupa.

Sara Kolak u Tokio je doputovala bez trenera Andreasa Thordkildsena koji je kao razlog naveo strah od koronavirusa.

U finale se plasiralo 12 atletičarki. Norma za ulazak u finale bila je 63 metra, što su uspjele baciti samo Poljakinja Maria Andrejczyk (65,24 m) u skupini A kvalifikacija te Amerikanka Maggie Malone (63,07 m) u kvalifikacijskoj skupini B.

Bez finala ostala je i legendarna Čehinja Barbora Špotakova. Aktualna svjetska rekorderka (72,28 m) bacila je koplje na daljinu 60,52 m, dok je posljednja koja je uspjela izboriti finale bila Latvijka Madara Palameika s rezultatom 60,94 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!