09:32 / 25.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT/Prorsus.hr

Kanu: Marinić kao peti izborio polufinale

Marinić kao peti izborio polufinale

Marinić kao peti izborio polufinale

Foto: Arhiva/Igor Kralj / Pixsell

Hrvatski slalomaš na divljim vodama, kanuist Matija Marinić izborio je mjesto u polufinalu olimpijskog natjecanja s petim rezultatom u kvalifikacijama.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Hrvatski reprezentativac je u obje vožnje imao peti rezultat, s time da je u drugoj vožnji bio nešto brži (99.66 sekundi), ali je zbog doticanja 11. vrata dobio dvije sekunde penalizacije pa je ukupan rezultat prve vožnje (100.33) bio bolji i računao mu se za konačan plasman.

Samo četvorica kanuista bila su brža od hrvatskog predstavnika u kvalifikacijama. Najbrži je bio Slovak Matej Benuš (96.89), a drugi je bio Slovenac Benjamin Savšek (98.82). Za manje od 100 sekundi su stazu u Tokiju uspjeli svladati i Britanac Adam Burgess (99.64) te Amerikanac Zachary Lokken (99.74).

- Zadovoljan sam s obje vožnje. Žao mi je što sam 11. vrata dodirnuo kacigom, no i sam sam osjetio taj dodir, pa sam svjestan da su suci tu ispravno sudili. Posao još nije dovršen. Sutra moram dati sve od sebe i pametno odvoziti polufinalnu utrku kako bih izborio finale, kazao je Marinić.

Prvim službenim nastupom Marinića na Olimpijskim igrama iznimno je zadovoljan njegov trener Stjepan Perestegi.

- Matija je jedan od rijetkih natjecatelja koji su odlično izvozili obje vožnje kvalifikacijske utrke. To mu jača samopouzdanje i jamstvo nam je da sutra može odraditi dobar posao. Šteta što je napravio „liz“ vrata kacigom, ali to se događa. Njegove vožnje danas potvrda su da su nam očekivanja da uđe u finale, realna, rekao je Perestegi.

Sutra (u ponedjeljak 26. srpnja) vozi se polufinalna utrka, a nekoliko sati nakon nje i finalna.

Na startu kvalifikacija bilo je 18 kanuista, a mjesto u polufinalu izborilo je njih 15.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!