Stipanović osvojio olimpijsko srebro!

01.08.2021.

08:03

Autor: I.Ž.K./HRT

Srebrni Tonči Stipanović

Srebrni Tonči Stipanović

Foto: Carlos Barria / REUTERS

Nakon srebrnog odličja u Rio de Janeiru 2016. hrvatski jedriličar Tonči Stipanović danas u Tokiju osvojio je drugo olimpijsko srebro!

U plov za odličja plasiralo se deset najboljih jedriličara, a među njima je i bio i srebrni hrvatski olimpijac iz Rio de Janeira koji je ušao kao treći sa 74 negativna boda, samo tri više od drugoplasiranog Norvežanina Hermanna Tomasgaarda. Na kraju se popeo stepenicu više i osvojio drugo olimpijsko srebro!

Zlato je prije plova za odličja osigurao Australac Matt Wearn.


Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u jedrenju niz vjetar pao na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici uz vjetar ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda na kraju osvojio srebro.

Australac Wearn je uzeo zlato s 53 negativna boda, a brončani Norvežanin Thomasgaard skupio je 85 negativnih bodova. Stipanovićev klupski kolega Cipranin Pavlos Kontides zauzeo je četvrto mjesto (88).

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!