08:40 / 25.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Hrvatski strijelci bez finala

Hrvatski strijelac Petar Gorša

Hrvatski strijelac Petar Gorša

Foto: Ann Wang / Reuters

Hrvatski strijelci Petar Gorša i Miran Maričić nisu se uspjeli plasirati u finale discipline zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Dva Bjelovarca ostala su izvan kruga osam najboljih - Gorša je završio kao 16. s 625.6 pogođenih krugova, a Maričić je 25. s 625 krugova. Najbolji je u kvalifikacijama bio Kinez Haoran Yang (632.7), dok je Gorši za ulazak među osam najboljih nedostajalo 3.6 krugova.

Od šest serija Petra je boljeg plasmana koštala druga, u kojoj je "ubio" samo 103.9 krugova.

- Bilo je teško pucat, ovo su Olimpijske igre i pritisak je ogroman. Malo nam je nedostajalo za finale, da sam pucao svega pola kruga više u svakoj seriji, bio bih u finalu. Ovo je ipak dobar uvod, probijanje leda, a bio sam u realnoj šansi za finale, tako da sam zadovoljan. U miksu i trostavu ću biti puno mirniji i pucat ću bolje, kazao je Gorša, kojeg još u Tokiju očekuju mješoviti parovi s Snježanom Pejčić i trostav.

Gorši su ovo četvrte Olimpijske igre, a u ovoj disciplini je u Pekingu bio 37., u Londonu 43., dok je u Riju bio u finalu i završio kao sedmi.

Maričiću (24) je ovo bio prvi olimpijski nastup i to se vidilo po lošoj prvoj seriji, u kojoj je imao samo 101.3 kruga, dok je primjerice u zadnjoj pucao odlično (105.2).

- Nažalost, veliki broj devetki me koštao finala, pogotovu u prvoj seriji kada sam opalio čak tri devetke, što na ovom nivou znači da se mogu oprostiti od dobrog plasmana. Nisam se predao do samog kraja, odradio sam dobro preostalih pet serija i da sam tako pucao i u prvoj, bio bih u finalu, kazao je Maričić, kojeg čeka nastup u malokalibarskoj pušci.

- Bolji sam u zraćnoj pušci nego u malokalibarskoj. Vidjet ćemo, čuda su moguća, zaključio je.

Utakmice, rezultati, sažetci najvažnijih natjecanja, analize uspjeha i neuspjeha bit će dostupne na platformi HRTi sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!