21:01 / 09.08.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Bjeljac: Ponosna sam što sam završila maraton u onakvim uvjetima

Maratonka Bojana Bjeljac vratila se iz Tokija

Maratonka Bojana Bjeljac vratila se iz Tokija

Foto: HOO / Press

U zagrebačkoj zračnoj luci Hrvatski olimpijski odbor organizirao je doček za posljednju našu sportašicu koja se vratila s Olimpijskih igara u Tokiju, maratonku Bojanu Bjeljac i njezinog trenera Mladena Kršeka.

Bjeljac je u Tokiju prvi put nastupila na Olimpijskim igrama i to u najtežoj disciplini, maratonu. Organizatori su utrku preselili iz Tokija u Sapporo s nadom da će atletičarke i atletičari imati bolje uvjete za natjecanje. Nažalost, to se nije dogodilo. Vrućina i vlaga bili su gotovo nepodnošljivi. Tako utrku atletičarki nije završilo njih 15, među kojima su bile i neke od najboljih.

Obje hrvatske predstavnice uspjele su doći do cilja. Matea Parlov Koštro bila je sjajna 21., a Bojana Bjeljac 53. sa zaostatkom od 12:12 minuta za pobjednicom iz Kenije Peres Jepchirchir. Premda je sredinom utrke imala velike probleme, Bojana nije željela odustati i pod svaku cijenu je nastojala završiti utrku. To je na kraju i uspjela i zbog toga zaslužuje maksimalno poštovanje.

- Ponosna sam što sam olimpijka i što sam maraton završila u onakvim uvjetima. Rezultat nije baš na nekom zavidnom nivou, ali s obzirom da su i drugi išli ispod svojih mogućnosti, ja mogu biti zadovoljna. Htjela sam završiti olimpijski maraton, rekla je Bojana Bjeljac. 

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora, Bojani Bjeljac i Mladenu Kršeku zahvalio je direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković i potaknuo našu sjajnu maratonku da nastavi marljivo trenirati, a HOO će sa svoje strane učiniti sve što bude moguće da joj osigura najbolje moguće uvjete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!