Zubčić 15., Kolega 24. nakon prve vožnje veleslaloma

13.02.2022.

06:10

Autor: I.L./HRT/Hina

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Lisi Niesner / REUTERS

Švicarac Marco Odermatt vodi nakon prve vožnje olimpijskog veleslaloma u Pekingu. Filip Zubčić zauzima 15. mjesto sa zaostatkom od 1.76 sekundi , a Samuel Kolega je 24. sa zaostatkom od 3.60 sekundi.

Po iznimno teškim vremenskim uvjetima, po snježnoj mećavi, slaboj vidljivosti, hladnoći od minus 14 stupnjeva i gustoj magli koja je pokrivala cijelu stazu Yanqing, Zubčić je startao kao treći i imao je dosta problema na stazi, pogotovu na samom početku. 


Najbolji hrvatski skijaš je nakon slaloma u Schladmingu dobio upalu sinusa, pa nije mnogo trenirao uoči puta u Peking.


Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega imao je startni broj 49., a zauzeo je 24. mjesto od ukupno 89 skijaša. 

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS

Iza Odermatta, sa samo četiri stotinke sekunde je Austrijanac Stefan Brennsteiner, dok trećeplasirani Francuz Mathieu Faivre zaostaje osam stotinki.


Druga vožnja jamči veliku neizvjesnost jer četvrtoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen zaostaje 12, a Francuz Thibaut Favrot 19 stotinki sekunde.


Najveći uspjeh hrvatskog skijanja na olimpijskim veleslalomima je sedmo mjesto Ivice Kostelića 2010. godine u Vancouveru, dok je na prošlim Igrama Zubčić bio 24., a Samuel Kolega 37.

Druga vožnja je trebala biti u 6.45 sati, no zbog vremenskih uvjeta i kako bi se osigurali što bolji uvjeti na stazi pomaknuta je na 8 sati.

Samuel Kolega

Samuel Kolega

Foto: Jorge Silva / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!