Marušić: Fantastičan rezultat Samuela Kolege, Zubčić će se početi dizati

16.02.2022.

21:00

Autor: I.L./HRT

Marin Marušić

Marin Marušić

Foto: Pekinški dnevnik 2 / HRT

Trojica hrvatskih skijaša ostvarila su plasman u Top 20 olimpijskog slaloma u Yanqingu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu - Samuel Kolega bio je 15., Filip Zubčić 18., a Matej Vidović 20. Iako je ovo bila posljednja prilika za napad hrvatskih skijaša na olimpijsko odličje, to se nije dogodilo. 

- Trebali bi biti zadovoljni, ali očekivanja su bila veća i od Filipa i od Mateja. Mislim da Samuel može biti zadovoljan rezultatom, i danas i u veleslalomu. Gledamo malo u budućnost što će se odvijati za četiri godine, mlade snage dolaze, rekao je Marin Marušić, jedan od prvih trenera Filipa Zubčića, u emisiji Pekinški dnevnik 2.  

Najbolji hrvatski skijaš Zubčić već je u prvoj vožnji imao gotovo dvije sekunde zaostatka, što mu je donijelo 21. mjesto, koje je nešto boljim nastupom u drugoj vožnji uspio tek neznatno popraviti za ukupno 18. mjesto.


- Zubčić je bio tužan, razočaran, ali i realan. Njega zabrinjava što je krenuo fantastično sa slalomom u ovoj sezoni i ima dobru slalomsku formu, a to nije uspio danas pokazati. Cijelu godinu se traži oko veleslalomske forme. Sad će ljudi reći: "loš je rezultat", ali on se već našao na postolju, puno toga je napravio u slalomu. S obzirom na njegov rad to puno utječe na mlade skijaše. Ima toliko srce da će u drugoj vožnji dati maksimalno, ali to ne znači da u prvoj vožnji nije dao sve.

Samuel Kolega

Samuel Kolega

Foto: Christian Hartmann / REUTERS

Najbolji od trojice hrvatskih skijaša bio je onaj najmlađi, 23-godišnji Samuel Kolega, koji je sa šestim vremenom u drugoj vožnji na kraju stigao do rezultata karijere - slalomskog 15. mjesta. 


- Osim 15. mjesta izuzetno me veseli da je u obje vožnje bio dobar, čak je bio još bolji u drugoj vožnji. 

Kakva je budućnost hrvatskog alpskog skijanja?

- Ja bih bio zadovoljan s obzirom na to da gledamo mlade snage nove snage, dolazi Zrinka Ljutić koja je imala po meni jednu dobru predstavu na Olimpijskim igrama. Nažalost, Leona je imala problema s COVID-om dok je došla do tamo, kasnila, tako da njezin rezultat, iako nije bio loš, mogla je ona to puno bolje i može ona to puno bolje. Njezina sezona do sada je fantastična. Andrea Komšić je imala problema s leđima tako da se to ne može uzimati u obzir. A momci su odradili. Sami fantastičan rezultat za njega, Zubčić je sam priznao htio je i bolje, znam da može bolje. Sigurno mu je sad teško, ali gledajte nema velikog uspjeha bez velikih uspona i bez velikih padova. Nadamo se da je on na jednom padu i da će se sad početi ponovno dizati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!