Ždrijeb dodatnih kvalifikacija donio dobre vijesti Vatrenima

26.11.2021.

18:34

Autor: A.M./HRT

Kapetan Vatrenih Luka Modrić

Kapetan Vatrenih Luka Modrić

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELl

Italija i Portugal su u istoj skupini u europskim dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, što znači da jedna od te dvije jake reprezentacije neće vidjeti svjetsku smotru. To ide na ruku hrvatskoj nogometnoj vrsti.

Naime, Vatreni su trenutačno 15. reprezentacija svijeta po FIFA-inoj ljestvici, što bi im trebalo donijeti drugu jakosnu skupinu na ždrijebu skupina SP-a, koji će se održati 1. travnja.


Zadnje mjesto u drugom potu trenutačno vjerojatno držimo mi, jer će među najbolje biti uvršten i domaćin Katar, a izostanak Italije ili Portugala vodi nas korak bliže tome da u drugoj jakosnoj skupini, gdje bi trebali biti po sadašnjem plasmanu, i ostanemo.


Još se ne zna koji renking će FIFA uzeti kao mjerodavan za određivanje jakosnih grupa. Ako to bude onaj nakon svih odigranih utakmica u ožujku, Vatrene bi nizom pobjeda mogli preskočiti 16-plasirani Kolumbijci ili Urugvajci. Na ruku Hrvatskoj ide i potencijalna odluka da sve reprezentacije koje izbore SP kroz dodatno doigravanje idu u četvrti šešir, no to je još neizvjesno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!