Talijani i Portugalci u istoj skupini, jedni ne idu na SP!

26.11.2021.

17:14

Autor: A.M./HRT/Hina

Ždrijeb u Zuerichu

Ždrijeb u Zuerichu

Foto: FIFA / .

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani i europski prvaci iz 2016. godine Portugalci.


Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.


Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal - Turska.


U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska - Ukrajina i Wales - Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales - Austrija.


U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija - Poljska i Švedska - Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija - Poljska.

ŽDRIJEB DODATNIH KVALIFIKACIJA:


skupina A:

polufinala: Škotska - Ukrajina, Wales - Austrija

finale: Wales/Austrija - Škotska/Ukrajina


skupina B:

polufinala: Rusija - Poljska, Švedska - Češka

finale: Rusija/Poljska - Švedska/Češka


skupina C:

polufinala: Italija - Sjeverna Makedonija, Portugal - Turska

finale: Portugal/Turska - Italija/Sjeverna Makedonija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!