Utakmica visokog rizika, splitska policija spremna

26.05.2022.

15:42

Autor: Vijesti/HRT4/I.Ž.K.

Uoči finala Kupa

Uoči finala Kupa

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

U Splitu se danas u 19 sati igra finale Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Hajduka. Prijenos je na HTV-u 2, a emisija počinje u 18.20.

Put Splita još u ponoć trajektom Marko Polo krenulo je više od tisuću navijača Rijeke, kojih se na Poljudu očekuje oko tri tisuće.

Riječ je o utakmici visokog sigurnosnog rizika. Kako bi se spriječili eventualni sukobi navijačkih skupina Torcide i Armade, oko stadiona te na prilazima gradu bit će policajci iz nekoliko policijskih postaja.

- Mi smo već oko mjesec dana planirali osiguranje ovog javnog okupljanja, ukalkulirali smo sve sigurnosne rizike, isplanirali mjere i radnje koje ćemo poduzimati, kako na stadionu, tako i u širem okrugu i gradu Splitu tako da smo spremni za sve situacije koje smo ukalkulirali u sigurnosne rizike, izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kao ispomoć tu su i kolege iz ostalih policijskih postaja.

- Danas će na osiguranju ovog javnog okupljanja raditi djelatnici PU splitsko-dalmatinske, ali naravno i djelatnici iz drugih policijskih uprava u vidu ispomoći, posebno specijalne interventne jedinice policije koji su došli iz različitih policijskih uprava.To je dovoljan broj policijskih službenika koji je spreman sprovesti sve mjere i radnje koje smo planirali. Napominjem da se radi o redovnim mjerama i radnjama koje inače radimo svaki put kad osiguravamo ovakve utakmice koje imaju visoki sigurnosni rizik, dodala je.  

- Dobro surađujemo i s organizatorima i svim institucijama i udrugama s kojima trebamo surađivati kako bi ovo osiguranje prošlo u najboljoj mjeri. Zakonska pravila i pravilnici su jasni, sve ono što je trebalo biti napravljeno je napravljeno, izjavila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!