19:05 / 09.03.2022.

Autor: K.L./Hina

U Kaštel Lukšić stiglo 27 kadeta Šahtara, gledat će i hrvatski derbi

Mladi nogometasi iz Ukrajine dosli su u dječji dom Maestral podružnicu "Miljenko i Dobrila"

Mladi nogometasi iz Ukrajine dosli su u dječji dom Maestral podružnicu "Miljenko i Dobrila"

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Skupina od 27 kadeta nogometnog kluba Šahtar iz Ukrajine u utorak poslije podne stiglo je u Kaštel Lukšić i smješteni su u Dječji dom, kazao je bivši igrač  tog kluba i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna koji je posredovao u ovoj akciji dovođenja mladih nogometaša iz ratom zahvaćene Ukrajine u Hrvatsku.

- Planiramo u Hrvatsku dovesti iz Ukrajine još 30 kadeta nogometnog kluba Šahtar, rekao je Srna za Hinu.

On se zahvalio svima u Hrvatskoj koji pomažu u prihvatu i smještaju mladih nogometaša iz Ukrajine.

Osim 27 mladih nogometaša, u Kaštel Lukšić su iz Ukrajine stigla i četiri trenera, doznaje se u podružnici splitskog Dječjeg doma Maestral u Kaštel Lukšiću "Miljenko i Dobrila".

- Djecu smo smjestili u objekt podružnice gdje im je osigurano spavanje, boravak i hrana, a četiri njihova trenera bit će smještena u privatnim objektima, rekla je Hini Veronika Perić, predstojnica podružnice.

Ovoj skupini mladih nogometaša iz Ukrajine osiguran je dolazak na stadion Poljud na subotnji veliki derbi hrvatskog nogometa, utakmicu Hajduk - Dinamo, rekli su u Hajduku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!