U Kaštel Lukšić dolaze 33 kadeta Šahtara

09.03.2022.

14:51

Autor: I.L./HRT/Hina

Kadeti Šahtara na Maksimiru

Kadeti Šahtara na Maksimiru

Foto: HTV / HRT

Skupina od 33 djece iz Ukrajine, kadeta nogometnog kluba Šahtar, uz posredovanje bivšeg igrača tog kluba i kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, bit će smještena u podružnici splitskog Dječjeg doma Maestral u Kaštel Lukšiću, potvrdili su u tom domu.

- Tijekom dana očekujemo dolazak ove djece iz Ukrajine koja će biti smještena u našoj podružnici 'Miljenko i Dobrila' u Kaštel Lukšiću, a u njihovom dolasku u Hrvatsku posreduje i Dario Srna, rekla je za Hinu ravnateljica splitskog Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin.


Po njenim riječima vodstvo tog Doma dobilo je upit za smještaj ove skupine djece iz Ukrajine te je donesena odluka da ih se smjesti u podružnicu tog Doma u Kaštel Lukšiću.

Na zamolbu bivšeg kapetana Vatrenih i dugogodišnjeg igrača Šahtara Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore mladi Ukrajinci napustili su nedavno ratom zahvaćenu Ukrajinu, a zagrebački Dinamo je poslao autobuse na mađarsko-ukrajinsku granicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!