Trener svih trenera: Nikad nije bilo dileme je li draža 1982. ili 1998.!

16.12.2021.

19:56

Autor: Dnevnik/Sport/HTV/HRT

Miroslav Ćiro Blažević

Miroslav Ćiro Blažević

Foto: HTV / HRT

U zagrebačkom Kaptol centru održana je premijera dokumentarnog filma "Nikad ispričana priča - Miroslav Ćiro Blažević" autora Sabahudina Topalbećirevića koja je okupila brojne nogometne uglednike, a među njima i našeg Ivana Doriana Molnara.

Bosanskohercegovački novinar i sam je rekao da je bilo vrlo teško sažeti život i sportske uspjehe i cijelu karijeru trenera svih trenera u sat i pol, ali da je film izuzetno emotivan i bogat svim onim što je on ostvario.

Miroslav Ćiro Blažević također je s puno osjećaja govorio o tim najvećim uspjesima, za koje on smatra da su najveći i najdraži - 1982. i naslov s Dinamom ili pak 1998. i bronca s hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Na premijeru su došli brojni sportski djelatnici, izbornik Zlatko Dalić, reprezentativci te neki bivši igrači.

- Jako sam uzbuđen i zahvalan onima koji su imali inicijativu da tako nešto ovjekovječe. U početku sam bio protiv jer čini mi se da filozofiju hrvatskog naroda poznajem, ne vole ljude koji su stalno nazočni, ali meni opraštaju, zato što sam dobar s vama, jer vi ste duša te publike, rekao je Ćiro na premijeri.

Što je draže, 1982. ili 1998.?

- Tu nije nikad bilo dileme, ne mogu lagati ni vas, a još manje sebe. 1982.! Onda dugo ništa, a onda sve ostalo, izjavio je Miroslav Ćiro Blažević.

Autor filma Sabahudin Topalbećirević je bosansko-hercegovački sportski komentator. U emotivnom dokumentarcu o Ćiri govore tridesetorica vrhunskih nogometaša, među kojima su i bivši Vatreni Davor Šuker, Robert Jarni i Aljoša Asanović, ali i bosansko-hercegovački reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić te mnogi drugi. 

- Ono što želim naglasiti je da ćete u filmu vidjeti više od 30 sugovornika, većinu Vatrenih, dosta toga iz 1982., reprezentacija Bosne i Hercegovine. Akcent je bačen na njegovo teško odrastanje i dvije glavne stvari u njegovoj karijeri, a to su reprezentacija i Dinamo, rekao je Topalbećirević.

- On je započeo ovu našu priču 1998., napravio je prelijepu priču o hrvatskoj reprezentaciji i toliko toga je ostvario u ime Hrvatske i mislim da je ovo najmanje što možemo učiniti za njega, rekao je na premijeri hrvatski reprezentativac Dejan Lovren

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!