Srebrić: Ćiro je uvijek znao pronaći rješenje

15.02.2023.

10:06

Autor: A.M./HRT

Zorislav Srebrić

Zorislav Srebrić

Foto: HTV / HRT

Čovjek koji iz prve ruke može posvjedočiti kakav je bio Miroslav Ćiro Blažević definitivno je Zorislav Srebrić, koji je surađivao s Blaževićem 40 godina.

- Surađivali smo satima, danima, tjednima, mjesecima, godinama. Impresije su usmjerene i na ono što je bilo, ali i na zadnje dane naše komunikacije. Teško mi je sad izdvojti nešto, on je bio osoba koja je uvijek znala naći pravo rješenje, bodriti igrače, suradnike, dati poticaj, nekad povišenijim tonom, ali sve je to bilo na dobrobit hrvatskog nogometa.  Bilo je puno različitih događaja, i u klubu i u reprezentaciji. Svi smo duboko potreseni, ali svi smo imali sreću da smo živjeli u njegovo vrijeme, a pogotovo mi koji smo s njim neposredno surađivali, rekao je Srebrić za HTV nesporedno prije komemoracije u dvorani Vatroslav Lisinski.


Kakav je bio prvi kontakt s Blaževićem?


- Već je on bio renomirano trenersko ime, imao je i profesionalnu karijeru i u bivšoj državi i u Švicarskoj. On kad je ulazio svi smo osjetili da će se nešto bitno dogoditi, zaključio je Srebrić.


Predsjednik HNS-a Marijan Kustić također je na komemoraciji:


- Kompletan državni vrh i puno sportaša je ovdje, što pokazuje da je riječ o posebnom čovjeku. Emocije su velike, ali ovako velik broj ljudi pokazuje koliko je bio velik i poseban čovjek. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!