Rijeka spremna na prodaju ponajboljeg igrača: To je politika kluba

09.01.2023.

10:43

Autor: HRT/Radio Rijeka

Srećko Juričić (foto:PIXSELL)

Srećko Juričić (foto:PIXSELL)

Foto: - / -

U emisiji Pod stijenama Kantride sportski direktor Rijeke Srećko Juričić potvrdio je kako bi eventualni odlazak Matije Frigana financijski itekako zadovoljio klupsku upravu.

I dok Sergej Jakirović u preostala dva tjedna do nastavka sezone ima zadatak stabilizirati momčad, uprava riječkog prvoligaša radi na slaganju igračke i financijske križaljke. Posljednjih dana najaktualnija priča je potencijalni unosni odlazak Matije Frigana. 


Srećko Juričić potvrdio je kako bi klub bio itekako financijski zadovoljen onime što nude određeni europski klubovi za riječkog napadača te da je u svakom prijelaznom roku cilj prodati neke igrače. 


- Nama je drago da je takav interes oko Frigana, cifre su s kojima bi naš klub bio zadovoljan, naša poslovna politika je da moramo prodavati naše igrače. On je naš najvrjedniji eksponat, postoji interes, dobre su ponude, nije bilo još niti jedne službene. Čini mi se da se po našim medijima malo te cifre napušu, ali to je tu negdje. 

Matija Frigan

Matija Frigan

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Rijeka je prvi dio sezone odradila ispod svih očekivanja i našla se pri samom dnu ljestvice, novi trener ima jasan zadatak:


 - Svakako da nismo mogli postavljati nekakve ciljeve visoke zbog situacije koju ste sada spomenuli, ali prva stvar je da se ekipa stabilizira i da izađe iz ove krize, koja nas sve čini nervoznim. Ako bude prilike i ako ekipa pokaže da može nešto više, onda ćemo biti zadovoljni. 


Rijeka je trenutno na pripremama, vesele rezultati i činjenica da je, jedna od najlošijih obrana Lige u prvom dijelu sezone, primila samo jedan gol i to od talijanskog velikana Juventusa:


- Još uvijek su pripreme, ekipa je nova i dosta sam oprezan, pozitiva je da primamo malo golova i želio bih da smo opasniji po gol protivnika. Vjerujem da radom, željom i energijom našeg stožera možemo doći do toga.


Cijeli razgovor sa sportskim direktorom Rijeke možete poslušati ovdje

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!