Rijeka predstavila novi trenerski dvojac: "Očekivanja su velika"

21.06.2022.

14:57

Autor: HRT/Hina

 Dragan Tadic i Fausto Budicin

Dragan Tadic i Fausto Budicin

Foto: Nel Pavletic/ / PIXSELL

Rijeka je jučer predstavila novi dvojac koji će u narednoj sezoni voditi klub s Rujevice, Dragan Tadić je novi tehnički direktor, a Fausto Budicin je novi glavni trener. Upravo su njih dvojica danas odradili prvu konferenciju za medije.

Medijima se prvo obratio Robert Palikuča, sportski direktor Rijeke, on je istakao da se klub našao u teškoj situaciji nakon što je Goran Tomić odlučio napustiti Riječane: 


- Nakon odlaska Gorana, bili smo u situaciji na koju nismo računali. U kratkom vremenu smo morali donositi neke odluke i ova ideja nam je bila jedna od njih. Kao klub smo profesionalno razmišljali. Odlučili smo se za Rijeku na riječki pogon s puno emocija, strasti i znanja. Mislim da smo donijeli jako dobru odluku. Dragan ima veću odgovornost kao tehnički direktor. Faust je trener, pun energije, pokazao je to u školi nogometa. 

Tadić je poručio kako mu je ovo vrhunac karijere, a očekvanja su velika s obzirom na povijest Rijeke: 


- Sretan sam, ovo je velika odgovornost, emocije su na vrhuncu. Ne moram govoriti koliko volim Rijeku. Ovo mi je čast i ponos, rekao je Tadić, te dodao: 


- Želim 25 igrača, treba sačekati još, Faust i ja još dogovaramo. Volim napadački nogomet. Bez defenzive nema ni nogometa, moramo prvo obraniti svoj gol. Strah ne postoji, pritisak je uvijek pozitivan. Rijeka je velik klub i velika su očekivanja. Naučio sam se nositi s tim godinama. Cilj je biti što bolje plasirani. Nitko nam nije rekao da moramo biti prvaci. Rijeka je velik klub i ako budemo u prilici, normalno da ćemo učiniti sve što je moguće. 

Dragan Tadić

Dragan Tadić

Foto: Nel Pavletic/ / PIXSELL

Budicin se zahvalio svima, a onda je opisao izazove pred Riječanima, komentirao je i protivnika u Konferencijskoj ligi, švedski Djurgårdens: 


- Skoro sve je rečeno, ja ću iskoristiti priliku da se zahvalim svima koji su mi čestitali. Drago mi je da su reakcije javnosti pozitivne. Naravno da treba vremena da se igraču uigraju. Imamo kadar koji će doživjeti određene promjene, pozitivna je reakcija igrača. 


- U Konferencijskoj ligi smo dobili najgoreg protivnika kojeg smo mogli dobiti, ali ni oni nisu sretni s nama. Do utakmice ima skoro mjesec dana. Imamo dovoljno vremena za pripremu. Idemo korak po korak. U Kranjskoj Gori ćemo imati veći naglasak na taktički dio. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!