Rakitić: Najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj

11.09.2019.

23:00

Autor: HRT

default error photo
Hrvatski veznjak Ivan Rakitić propustio je posljednja dva okupljanja reprezentacije.
Hrvatski veznjak Ivan Rakitić propustio je posljednja dva okupljanja reprezentacije. Prvi put u lipnju zbog lakše ozljede, a zatim u rujnu zbog klupske situacije.

Pitanje Rakitićevog nedolaska na novo okupljanje ubrzo je postala tema u medijima, a sam nogometaš se nije oglašavao po pitanju reprezentacije.

Kapetan Luka Modrić je rekao da nije razgovarao s Rakitićem koji se oglasio  podijelivši fotografiju sa svojim dresom s utakmice sa Danskom uz poruku "Iznad svih Hrvatska" i objavu jedne Instagram stranice gdje je njegova izjava o prvom hrvatskom dresu.

- Sjećam se dana kada je otac bratu i meni otvorio kutiju u kojoj su bila dva dresa s hrvatskim kockicama. Danima smo samo u njima išli u školu, po deset dana bi samo njih nosili, ništa drugo nismo htjeli, čak bismo i spavali u tim dresovima, bile su Ivanove riječi.

- Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ALI, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj, napisao je Rakitić u novoj objavi na Instagramu.   Rakitić se osvrnuo i na prekomjeran broj odigranih minuta prošlih sezona, kako u Barceloni tako i u reprezentaciji.

- Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30.000 kilometara.

Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi u kratkom i drugom roku, stoji u objavi Ivana Rakitića.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!