Modrić: Uvijek sam s guštom igrao za reprezentaciju

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u Trnavi gdje ju očekuje četvrta kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Susret protiv Slovačke najavili su na konferenciji za novinare kapetan Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić.

- Osjećam se dobro, prošao sam cijele pripreme i to me napunilo energijom i željom da odigram veliku sezonu. Istina je da u prvenstvu nismo startali najbolje, no to je tek početak, vjerujem da ćemo se kao ekipa i ja kao pojedinac dizati. Zdravlje je u redu i to je najvažnije, počeo je Modrić.

- Slovačka je jako dobra reprezentacija, prva zvijezda je Hamšik, no ima dosta drugih nezgodnih igrača. Obrambeno su kompaktni i čvrsti, vole igrati nogomet i očekuje nas teška utakmica i želimo biti pravi.

Dejan Lovren rekao je da reprezentacija nije kao što je bila na Svjetskom prvenstvu, a Modrić je dao svoje mišljenje o tome.

- Možda je to Dejanovo razmišljanje, svatko ima svoje gledanje na stvari. Što se mene tiče, atmosfera je dobra. To se vidjelo protiv Walesa kada smo pokazali zajedništvo i borbenost. To je put koji trebamo slijediti. Svi želimo odigrati veliku utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Bitno je dati maksimum, rekao je Modrić, rekao je Modrić i nastavio o otkazivanju Ivana Rakitića.

- Nisam razgovarao s Ivanom, i pred ovakav trenutak i važnu utakmicu ne želim davati veće izjave na tu temu. Kad sve završi onda ću moći dati izjavu na tu temu, kad ću i razgovarati s njime. Teško mi je reći, zašto ulazi u te dileme. Ja sam imao teške trenutke u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s guštom dolazio tu. Nisam razmišljao da ne budem tu, dokle izbornik i stožer me žele, bit ću tu, rekao je Modrić.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da su svi spremni, osim Matea Kovačića koji je ostao u Hrvatskoj zbog ozljede te naglasio kvalitetu slovačke momčadi.

- Svi koji su s nama, zdravi su i spremni. Nema Kovačića, ali ostali su spremni za utakmicu, rekao je Dalić i nastavio.

- Protiv Mađarske je bila dobra škola, nismo bili dovoljno motivirani i agresivno. To ne smijemo ponoviti protiv Slovačke, moramo biti spremni odgovoriti na agresiju i čvrstinu. Moramo biti na maksimumu, protiv Mađarske smo imali dobru školu. Analizirali smo i znamo što nas čeka, imaju kvalitetu i veznom redu, ponavljam, puno će ovisiti o nama, našem pristupu, nema razloga da budemo loši, zaključio je Dalić.