PU zagrebačka objavila videosnimke s autoceste

22.05.2022.

16:27

Autor: I.L./HRT

Sukob navijača i policije

Sukob navijača i policije

Foto: Pixsell / PIXSELL

- Tijekom organizirane preprate gostujućih navijača policija zbog odbijanja napada na sebe uporabila je sredstva prisile i stavila masovno protupravno ponašanje pod nadzor, objavila je Policijska uprava zagrebačka te objavila tri videosnimke nereda na odmorištu Desinec na autocesti Zagreb - Split.

Iz PU zagrebačke objavili su kako je privođenje, očevid i kriminalističko istraživanje u tijeku. Donosimo priopćenje objavljeno na službenim stranicama:


- Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.


Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.


Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

 

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!