Predstavljanje prvoligaša: Može li Osijek više nego prošle sezone?

12.07.2022.

21:02

Autor: Sport/HRT

NK Osijek

NK Osijek

Foto: HTV / HRT

Dok je na sportskim borilištima ovog utorka uglavnom mirno, odbrojavanje do početka nogometnog prvenstva bliži se kraju. Preostala su još tri dana pa je tako naše predstavljanje prvoligaša stiglo do najbolje trojke. Danas je na redu Osijek. Momčad koja je prošle sezone posustala nadomak cilja. Osječani nisu doveli zvučna pojačanja, a njihovi navijači bili bi najsretniji da do kraja prijelaznog roka samo ne bude odlazaka najboljih igrača.

Dobra utrka, loša završnica - sažetak je to prošle sezone, ali i temelj za nadogradnju za sezonu pred nama. Tako razmišljaju u Osijeku, tako se radilo, tako treniralo.

- Zadovoljan sam sa svim što smo napravili, kako su igrači radili i mladi igrači idu do najviših granica. Imali smo sitnih problema, svi su u pogonu osim Hiroša i zadovoljni smo sa svim učinjenim, rekao je trener Nenad Bjelica.

Nije bilo osobito prometno u klubu za vrijeme prijelaznog roka.

- Bilo je odlazaka više nego dolazaka. Mi smo se popunili s mladim igračima, Zebec, Janjić, Bakić, vratio se Barišić i Beljo, tu je Cvijanović, mladi vratar. Tako da smo se pojačali s mladosti i vratili u kadar, i neke doveli tako da mi smo zadovoljni jer smo zadržali okosnicu od prošle sezone i bit ćemo od prvih dan konkurentni, dodaje Bjelica.

Najboljih 11 Osijeka iz prošle sezone. Nema tu promjena, za sada nitko od ovih odabranih nije otišao u novu sredinu. Zanimljivo će biti vidjeti što će Bjelica učiniti kada govorimo o najjačih 11, posebno ako Beljo ostane u klubu. Znamo da je Mierez doživio velik pad i da je napad bio najveći problem Osječana. Najbolji strijelac prošle sezone bio je Žaper s 5 pogodaka. Odlazak Kleinheislera realna je opcija i Fiolić bi trebao na tu poziciju. Brlek je velika konkurencija zadnjim veznima, a Belju smo ipak stavili u špicu. Iako, tu je veliki upitnik, jer ponuda ima.      

- Prošlu sezonu sam odlično odradio u Istri, ciljevi su isti, želim premašiti prošlu sezonu i ostvariti velike stvari s Osijekom, kaže Beljo.

NK Osijek

NK Osijek

Foto: HTV / HRT

Jednostavno rečeno, ali neće to biti tako lako ostvariti. 15 pogodaka zabio je Dion Drena Beljo prošle sezone - Kohorta se nada da će se mladom napadaču ostvariti želja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!