Predstavljanje prvoligaša: Gorica će opet biti opasni konkurent velikoj četvorki

10.07.2022.

11:32

Autor: Luka Petrinec/Sport/Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Samir Toplak

Samir Toplak

Foto: HTV / HRT

Nova sezona hrvatskog nogometnog prvenstva pred vratima je. Uoči prvog kola koje počinje sljedećeg petka mi nastavljamo s predstavljanjem klubova koje ćemo gledati u prvoligaškom društvu. 

Na red je stigla Gorica, klub koji posljednjih nekoliko sezona mirno plovi sredinom ljestvice. Slični ciljevi postavljeni su i za ovu sezonu.

Tri tjedna u Velikoj Gorici pa završno brušenje forme i slaganje kockica na ugodnih 20-ak Celzijevih stupnjeva u susjednoj Sloveniji na Rolgi. Bio je to plan i program Gorice uoči početka nove sezone.

- Dosta smo toga napravili, možemo reći i da nismo imali nekih neprilika u radu, nije bilo nekih ozbiljnih ozljeda koje bi igrače udaljili s priprema, što je jako bitno. Nekih odstupanja je bilo, ali to je u granicama normale, veseli me da nema nekih težih ozljeda, da je onaj kadar koji imamo na okupu, kaže trener Samir Toplak.

Toplak je momčad preuzeo početkom ožujka kao nasljednik Krunoslava Rendulića. Rendulićevoj smjeni kumovala je serija loših rezultata pa je Toplak stigao kako bi probudio momčad, vratio je na pravi kolosijek i na kraju odradio vrlo dobar posao.

Gorica je završila na šestom mjestu, a najveći dobitak drugog Toplakova mandata na klupi Goričana je afrimacija mladih igrača od kojih će neki ove sezone biti glavni nositelji igre.

- Imamo taj kostur koji je ostao od prošle sezone, koji smo željeli zadržati, zadržali smo ga i mislim da Gorica ne treba strahovati za neki negativan trend, nego ćemo sigurno opet biti opasni konkurenti za borbu do te velike četvorke, dodaje Toplak.

Kostur momčadi ostao je na okupu, iako je bilo dosta odlazaka. Od najvažnijih izdvajamo one Muhameda, Delfija, Stojanovskog, Brodića, Doke te vratara Dominika Kotarskog čiji je transfer u PAOK napunio blagajnu Gorice. Matija Dvorneković kopačke je zamijeno ulogom menadžera tima.

Govorimo li o dodacima, nova lica su golman Karlo Žiger, Amet Korča, Edin Julardžija, Ante Matej Jurić te Momčilo Raspopvić, desni bočni kojeg smo gledali u dresu Rijeke. Prošlu je sezonu igrao za Budućnost. Odlazak Kotarskog trebao bi nadomjestiti povratnik s posudbe Ivan Banić.

- Veseli me što sam se vratio u Goricu nakon pola godine u Olimpiji. Bilo je zadnjih par tjedana turbulentno, bilo je najprije da ću ostati, pa se izdešavalo da se vratim i sretan sam zbog toga da se vratim na stare staze, kaže vratar Gorice.

Vidjet ćemo kako će Gorica izgledati u novoj sezoni. Prijelazni rok još traje, spominje se da bi moglo biti još odlazaka, ali i dolazaka. Vremena za uštimavanje nota sve je manje, a otvaranje prvenstva protiv Osijeka sve bliže. Ciljevi su jasni, sredina tablice i eventualna borba za Europu, biti konkurentan i stabilan te nastaviti razvijati mlade igrače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!