Izmijenjeni Slaven u novoj sezoni

08.07.2022.

20:08

Autor: Viki Ivanović, Ivan Dorian Molnar/Dnevnik/HRT

Zoran Zekić

Zoran Zekić

Foto: Dnevnik / HRT

Uoči početka nove sezone domaćeg nogometnog prvenstva u našem predstavljanju klubova na red je došao Slaven Belupo. U odnosu na prošlu sezonu koju su završili na sedmome mjestu, momčad Zorana Zekića doživjela je velike promjene. Čak desetak standardnih igrača napustilo je koprivnički klub, stoga i očekivanja nisu previše visoka, a glavni je cilj ostanak u elitnom društvu.   

Prometno je bilo u Koprivnici. Momčad se osula, dosta mladih igrača bi moralo napraviti iskorak i preuzeti odgovornost. A, to je uvijek težak i nesiguran put jer liga je svake sezone jača i izjednačenija. 


- Od zimus od sada nas je napustilo 15-16 igrača, od toga 12, 13 standardnih. Fluktuacija je zaista velika, neke još nisam ni upoznao. Bit će izazovno, rekao je Zekić.


Očekuje ili bolje reći nada se da će doći još tri, četiri igrača koja bi bila pravo pojačanje, jer ovo je sada prilično zelena momčad. 


- Najjači bi zapravo trebala biti radna atmosfera i kolektiv, još tražimo pojedinca koji će to okruniti nekako svojom kvalitetom.

Po svemu ovome jasno je da posla u Koprivnici ima još jako puno. U odnosu na prošlosezonski prvi sastav dosta igrača iz tog početnog sastava nije u više u Koprivnici. Čak petorica: Zapata, Zvonarek, Krstanović, Goda i Paracki i to najbolje ocrtava kakav zadatak Zekić i igrači imaju. Mnogo provjerenih koji su ulazili s klupe također su napustili Koprivnicu. Najboljih 11 za novu sezonu je zapravo vrlo teško pogoditi jer se puno toga uigrava, traži, ispituje. A čekaju se i ta iskusnija pojačanja.

Glavni dio priprema Slaven Belupo je odradio u Slavoniji, u Velikoj. Nije bilo ozbiljnijih ozljeda i to je jedna od najvažnijih stvari. Zoran Zekić je polivalentan trener. Za iduću sezonu nadaju se boljem Slavenu, ali sa sličnim postulatima igre. 


- Sve to ovisi o protivniku, s jačim protivnicima ne možemo igrati napadački, a sa slabijim teži težimo da igramo napadački nogomet. U biti puno toga se neće promijeniti. Neka nova pojačanja daju nam širinu da možemo mijenjati i sistem i igrati drugačiji nogomet nego smo igrali do sada, rekao je igrač Tomislav Božić.


Jedan protivnik je poseban motiv. Bit će to i posebni susreti. Važni bodovi.


- Pa evo u Varaždin, vatreno krštenje tamo, zadržali su ekipu i bit će ugodno iznenađenje, rekao je Vinko Soldo.

Očekivanja u Koprivnici su jasna. Ostanak u ligi i pokušaj približavanja velikima, ali nema epohalnih iluzija. Velika četvorka i još dva, tri kluba su financijski i kvalitativno iznad Slavena. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!