13:08 / 16.02.2022.

Autor: HRT/NK Osijek

Lovrić: Bjelica je najbolji trener u Hrvatskoj, a Osijek je bio moj prvi izbor

Kristijan Lovrić

Kristijan Lovrić

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Osijek je danas i službeno predstavio svoje novo pojačanje Kristijana Lovrića koji stiže iz Gorice u transferu vrijednom oko dva milijuna eura. 

Nenad Bjelica poručio je na početku:


- Želio bih izraziti dobrodošlicu, jučer se pokazalo kako je dobrodošao među navijačima, a danas i među suigračima. Hvala i predsjedniku kluba. Kristijan zna naše ambicije, želimo da što prije ozdravi i bude na onom nivou na kojem je igrao dosad. 


Kristijan se zahvalio svima i poručio da je Osijek prvi izbor:


- Na početku, da se prisjetim onog sinoć. Ni u najluđim snovima nisam očekivao da će moj dolazak tako izgledati. Hvala i Gorici što me pustila, hvala i Bjelici jer ovo je za mene jedna velika stvar. Bilo je puno neizvjesnosti oko toga hoće li se transfer realizirati i kad sam saznao da je sve u redu sam bio presretan.


-Žena mi je ovdje igrala prije godinu dana i osjetio sam toplinu ovdje, a to se i jučer pokazalo. 


Ističe da je Bjelica najbolji trener i kako je to samo olakšalo izbor: 


- O Osijeku kao klubu ne moram puno govoriti. Borba za oba trofeja, trener koji je daleko najbolji u Hrvatskoj, ekipa je dobra i karakterno i igrački i izbor nije bio težak. I ranije je bilo ponuda Osijeka, ali tad se nije dogodilo. Od tad je Osijek još narastao, još je konkurentniji i došao sam u najbolji mogući trenutak.

Zahvalio se Bjelica navijačima: 


- Hvala navijačima, oni znaju koliko mi znači ova podrška, Osijek je veliki klub, ima povijest velike igrače. Mi sada imao sponzore koji nam omogućuju ovakve transfere. 


- Nije mi bilo svejedno kad sam vidio Krstijanovu ozljedu protiv Dinama. No, dobili smo potvrdu i garanciju da je u pitanju lakša ozljeda pa smo nastavili s poslom. Žao mi je što mu nešto nije ušlo u gol protiv Dinama da nam malo pomogne. Zagrlio sam ga kad je došao i rekao sam mu da mi je drago što je ovdje. Već smo mi u Gorici na zadnjoj utakmici malo šurovali i dovodili jedan drugoga u vezu međusobnu i popričali i govorili o transferu.

Kristijan Lovrić

Kristijan Lovrić

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Lovrić je istaknuo da je Škorić daleko najteži suparnik bio dok je bio u Gorici: 


-Klub ima podjednako kvalitetne igrače, to znači jaču konkurenciju, moram poraditi na defenzivnoj igri, moram se prilagoditi ekipi jer klub ima velike ambicije. Dok je Igor Silva bio tu, onda je protiv njega bilo najteže igrati, ali mislim da je to Mile (Škorić), on daje cijelog sebe, sto posto ide u utakmicu.

Bjelica očekuje kako će ovdje ostati do kraja ugovora, a možda još i duže:


- Lijepo mi je ovdje, imamo dobar odnos s igračima, predsjednikom, upravom. Radimo dobro, ne samo na terenu već i s mladim igračima. Vjerujem da ću izvršiti svoj ugovor do kraja. Vrijeme će sve pokazati, nisam razmišljao ni jedne sekunde kad sam dobio ponudu da dođem ovdje, to je bio prirodan tijek događaja da dođem u svoj grad.


- Vjerujem u poštenje i da će na kraju ona momčad koja je najbolja biti i na kraju prva. Drugi možda imaju veću tradiciju od nas i veći utjecaj, ali mi imamo veliku želju i kvalitetu, to može donijeti samo dobar rezultat, s puno skromnosti i puno poniznosti, rekao je trener Osijeka o suđenju i budućem prvaku. 

Kristijan Lovrić

Kristijan Lovrić

Foto: NK Osijek / Screenshot

- Sve što radim, radim u interesima kluba, ponašam se kao da ću ostati ovjde još deset godina. Mi radimo na tome da dovodimo hrvatske nogometaše, njih je najteže dovesti, nemam legiju stranaca, imao igrače koji osjećaju što želimo, kaže Bjelica o svom radu u klubu. 


Lovrićeva poruka navijačima:


- Mogu vama navijačima samo obećati da ću u svakoj utakmici se bacati na glavu za ovaj klub jer i grad i klub to zaslužuju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!