15:32 / 01.11.2021.

Autor: Studio 4/HRT

Pezzi: Odlazak ovog trenera nije nikakav gubitak za Hajduk

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

Danas je uprava Hajduka odlučila da Jens Gustafsson više nije trener Bijelih, a potraga za novim trenerom već je krenula. Kakav je Gustafsson dojam ostavio i tko bi trebao biti novi strateg Hajduka analizirao je Edo Pezzi u današnjoj emisiji Studija 4.

Hajduk je od sezone 04./05. kada je posljednji put osvojio naslov promijenio čak četrdeset trenera. Gustafsson je trener koji je došao s najviše kredibiliteta, a pokazao je jako malo i stekao se dojam da je Jakobušić trebao ranije otpustiti Šveđanina:


- Mi govorimo već dva mjeseca da to treba napraviti, Jakobušić je zakasnio, da je ranije to napravio imali bi koji bod više. On nije nikakav stručnjak, to je evidentno, jučer je to opet pokazao. To ne bi napravio netko iz dječjeg vrtića, što je napravio on. Osim trenera, Hajduk je promijenio 15 sportskih direktora što pokazuje da nema smislene politike u klubu. Sada je evidentno da sve u klubu vodi jedan čovjek. Svaka mu čast, ali nema zajedništva i kompaktnosti. Ja mislim da ne smije ostati ni ovaj sportski direktor, on je doveo ovoga trenera koji je upropastio još jednu sezonu Hajduka, trebalo bi se zahvaliti i njemu.

Povod za smjenu bio je jučerašnji poraz protiv Slaven Belupa i nedostatak kvalitetne igre kroz cijelu sezonu:


- Odlazak Gustafssona nije nikakav gubitak za Hajduk, trebalo je to napraviti i ranije, jer Hajduk nema igru. Sad nas je pobijedio jedan njihov junior iz Dugog Rata Laušić i jedan veteran koji je bliži penziji nego igranju nogometa, momčad koja nije dobila nikoga na svom terenu.

 

Edo Pezzi

Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

O tome tko bi trebao biti novi trener Hajduka, Pezzi je bio razočaran što se uvijek za Hajduk vežu neka strana imena koja nemaju znanje:


- Strahovito me boli kad čitam portale jutros i nigdje nema splitskog ni hrvatskog trenera, u zemlji koja je dala puno toga nogometu, gdje dva bivša Hajdukova trenera danas rade u talijanskoj ligi. Tu nešto nije dobro. Ljudi koji odlučuju o Hajduku, s ovakvom kadrovskom politikom nikad na zelenu granu. Sa strancima nikad sreće, jedino koji je nešto parirao je Reja.

Pezzi je istaknuo kako nedavno donesena strategija za idućih pet godina koja prognozira dva naslova prvaka Hrvatske te dvaput igrati kvalifikacije Lige prvaka i Europske lige, jednom igrati grupnu fazu Lige prvaka nema nikakvog smisla:


- Ovakvu strategiju ne može napraviti ni Real Madrid ni Juventus, cijenim ja ove koji su to napravili, strategiju treba imati, ali ovo, dvije titule, Ligu prvaka, pa to je nonsens. Nemaju oni znanja za voditi jedan ovakav klub. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!