13:48 / 29.10.2021.

Autor: K.L./HRT

Hajduk predstavio strategiju do 2027.: Dva puta osvojiti titulu i igrati Ligu prvaka

Predstavljanje strategije Hajduka

Predstavljanje strategije Hajduka

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U kinodvorani na Poljudu svečano je predstavljen dokument "Strategija HNK Hajduk š.d.d. 2021.-2027.".

Na prezentaciji je predstavljen pristup izrade "Strategije HNK Hajduk š.d.d. 2021.-2027.", sam nacrt dokumenta te strateška inicijativa HNK Hajduk.

Govorili su predsjednik Uprave Lukša Jakobušić, član Uprave Ivan Matana, a strategiju je predstavio bivši hrvatski plivač Gordan Kožulj koji danas radi za tvrtku Deloitte koja surađuje s Hajdukom.

Istaknuto je da se od kluba očekuje iskorak u sportskim rezultatima 2021.-2027., odnosno barem dva naslova prvaka Hrvatske uz druga mjesta u sezonama u kojima to ne bude te jedan naslov pobjednika Kupa.

Predstavljanje strategija Hajduka

Predstavljanje strategija Hajduka

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Žele dvaput igrati  kvalifikacije Lige prvaka i Europske lige, jednom igrati grupnu fazu Lige prvaka, jednom igrati u grupi Europske lige, triput igrati u grupi Konferencijske lige te jednom igrati šesnaestinu i jednom osminu finala.

Prosječna dob prve momčadi kluba treba biti između 24 i 26 godina te se stavlja naglasak na promoviranju mladih igrača iz juniorske momčadi te unaprjeđenju rada Akademije Luka Kaliterna.

- Hajduk je tijekom proteklih pet sezona igrao samo pretkola Europske lige. Ova uprava s tim nije zadovoljna. Uprava Hajduka smatra da Hajduk može na UEFA ljestvici između 80. i 100. mjesta, rekao je, između ostalog, Kožulj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!