12:02 / 20.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Marko Livaja nogometaš godine u anketi "Kapetani biraju"

Marko Livaja

Marko Livaja

Foto: - / Tportal

Napadač Hajduka Marko Livaja proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je Tportal proveo među nogometnim kapetanima 19. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Livaja je ponio sa 76 bodova, 20 više od drugoplasiranog napadača Rijeke Josipa Drmića, dok je treće mjesto zauzeo napadač Dinama Bruno Petković sa 50 bodova.


Zanimljivo, prvi put otkako Tportal u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša bira najboljeg igrača godine, pobjednik ove tradicionalne ankete stiže iz redova Hajduka.


Prvi osvajač nagrade bio je Niko Kranjčar (2003), a posljednji Arijan Ademi. Jedanaest puta nagradu je odnosio nogometaš Dinama, pet puta igrač Rijeke te po jednom nogometaš Šibenika (Ermin Zec, 2009.) i Zadra (Ivan Santini, 2011.)

Danas već tradicionalnu anketu Tportal.hr je proveo među svim kapetanima hrvatskih prvoligaša, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2021. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.


Zbrajanjem bodova najbolji igrač HT Prve lige postao je Livaja, koji je od mogućih 100 osvojio 76 bodova.


- Prije svega želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u izboru ove godine. Velika je čast dobiti ovu nagradu, posebno kada vidim koji su je sve igrači dobivali u prošlosti, a ujedno je to motiv da u nastavku sezone pokušam igrati na još većem nivou. Želim zahvaliti i svojim suigračima kojima pripadaju velike zasluge jer zajedno smo zaslužni za ono što prikazujemo na terenu. Bila je ovo uspješna godina za mene, a nadam se da će sljedeća biti još uspješnija za Hajduk, kazao je Livaja kojem je trofej pobjedniku predao idejni začetnik ove akcije Silvijo Škrlec u Bijelom salonu poljudskog stadiona.


Livaja je na listi pobjednika naslijedio kapetana Dinama Arijana Ademija, a ovaj naslov su osvajali i Luka Modrić, Mario Mandžukić, Andrej Kramarić, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Sammir.

KONAČAN POREDAK:


1. Marko Livaja (Hajduk) - 76 bodova

2. Josip Drmić (Rijeka) - 56 bodova

3. Bruno Petković (Dinamo) - 50 bodova

4. Arijan Ademi (Dinamo) - 30 bodova

5. Petar Bočkaj (Osijek) - 10 bodova

5. Luka Ivanušec (Dinamo) - 10 bodova

5. Ivica Ivušić (Osijek) - 10 bodova5. Marin Jakoliš (Šibenik) - 10 bodova

5. Ramon Mierez (Osijek) - 10 bodova

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!