18:45 / 12.06.2019.

Autor: HRT

Kustić za HRT: Hajduk se očitovao da je zainteresiran

-

-

Foto: - / -

Nakon četiri godine i svastike na praznom Poljudu protiv Italije, reprezentacija se vraća u Split.
Reprezentacija se vraća u Split. Nakon četiri godine i svastike na praznom Poljudu protiv Italije, Hrvatska će napokon odigrati natjecateljski susret u Dalmaciji. Tu je odluku jednoglasno donio Izvršni odbor HNS-a, koji je prošle godine poslao dopis klubovima zainteresiranim za domaćinstvo.

- Hajduk se očitovao da je zainteresiran za jednu od dvije utakmice, Slovačka ili Mađarska, i mi smo donijeli jednoglasnu odluku da bi željeli odigrati utakmicu, naravno, u Splitu, rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić o dvoboju s Mađarima 10. listopada.

Čelnici Hajduka, Grada Splita i HNS-a sastali su se u Zagrebu potkraj travnja
. To je trebao biti početak razgovora o poboljšanju odnosa, a sada se, kaže Kustić, čeka potez iz Splita.

- Oni će odgovorit sada žele li ili ne žele utakmicu. Ono što je bilo, mi smo razgovarali, razgovaramo o odnosima Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i ja mislim da taj dio ne bi trebalo stavljati nikakve ultimatume kada je u pitanju sama hrvatska reprezentacija.
Odluku HNS-a pozdravila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

-    Detalje ne znam, nisam se bavila time, tako da ne mogu komentirati. Međutim, mene veseli sama ta odluka, sad je na Splitu i na Hajduku da odluče konačno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!