Hrvatska protiv Mađarske na Poljudu, Hajduk iznenađen

Sljedeću domaću utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2020., protiv Mađarske 10. listopada, hrvatska nogometna reprezentacija će igrati u Splitu na stadionu Poljud, odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Jučer je u Varaždinu nakon prijateljskog susreta s Tunisom predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao kako su dobili još desetak dana od Uefe da prijave domaćina dvoboja protiv Mađara, no odluka Izvršnog odbora uslijedila je ekspresno i to jednoglasno te će HNS Uefi prijaviti Split kao domaćina možda i ključne utakmice kvalifikacijskog ciklusa.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke (6. rujna) i Azerbajdžana (9. rujna), a potom će 10. listopada s početkom u 20.45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.

Hajduk iznenađen odlukom HNS-a

U Hajduku tvrde kako su za povratak reprezentacije u Split doznali iz medija, te da o tome nisu dobili nikakvu službenu informaciju.

U splitskom klubu ostali su iznenađeni nakon što su mediji objavili da je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio odluku da se kvalifikacijska utakmica za Euro 2020. između Hrvatske i Mađarske 10. listopada odigra u Splitu.

- Nemamo nikakvih službenih informacija o tome. Nismo ništa dobili, a za tu smo vijest doznali iz medija, poručili su novinarima iz Hajduka.

Na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića krajem travnja je u Zagrebu održan sastanak na kojemu su sudjelovali splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Hajduka Marin Brbić, te predsjednik Nadzornog odbora kluba Benjamin Perasović. Oni su pregovarali o povratku reprezentacije u grad pod Marjanom, no povratne informacije o tom sastanku javnost nije doznala.