15:03 / 06.09.2021.

Autor: Studio 4/IMS/HRT/I.L.

"Kek je lisac, mudrac i tu treba očekivati najveći problem"

Slovenija - Hrvatska. Matjaž Kek

Slovenija - Hrvatska. Matjaž Kek

Foto: Igor Soban / PIXSELL

- Spominju se četiri-pet igrača Hajduka sutra što ne bi bilo pametno jer oni mogu izgorjeti. To je utakmica susjeda, koji se poznaju fantastično, rekao je Edo Pezzi u Studiju 4 najavljujući sutrašnji dvoboj na Poljudu protiv Slovenije.

Smatra da su svi preduvjeti ispunjeni, ponajprije domaća publika, za pobjedu Hrvatske, no upozorava na iskustvo slovenskog izbornika Matjaža Keka.

- Kek je lisac, mudrac i tu treba očekivati najveći problem. Više od Keka nego li od igrača. Po meni je ključan sasvim drukčiji pristup igri, drukčija igra veznog reda. Očito to ne funkcionira kako bi trebalo, tu ima puno gušenja, šuma...

Slovenci imaju osam mladih igrača, nisu zajedno odigrali ni 50 utakmica za reprezentaciju. Je li tu naša prednost?

- Ako je točan taj podataka, ako mi povedemo u prvih 15 minuta njih neće nigdje biti. Treba igrati agresivni, ofenzivni nogomet s puno prilaženja protivničkim igračima posebno u sredini igrališta. Vezni igrači moraju biti agresivni. Tako se mora igrati protiv Slovenaca, rekao je Ivo Mikuličin.

Iako Mikuličin ističe da izbornik Zlatko Dalić najbolje zna tko treba igrati jer "mu reprezentacija ne funkcionira, ali su rezultati relativno dobri", iznio je prijedlog. 

- Tko god uđe iskazuje iste probleme. Ja se ne bih volio naći u koži Dalića. Meni nema nikakve razlike, ako izuzmemo moje dalmatinsko srce, između Kramarića,Vlašića Livaje. Nije tu neka bitna razlika. Jedina razlika je i jedina prednost Livaje je to što je on izuzetno pozitivno bezobrazan, on vjeruje u sebe, on je igrač koji svom snagom i svojom spretnošću i driblingom na malom prostoru može donijeti taj trenutak koji ne donosi igra koju nemamo. Što se tiče mladih, moram reći najiskrenije da sam malo pregrizao jezik da Ivanušec mora početi. Ja da sam na mjestu Dalića ja bih se odlučio na jedan riskantan potez, a za to treba puno vremena, igrao s tri stopera, a da Ivanušec igra desnog bočnog kao što je Stanić igrao na Svjetskom prvenstvu desnog bočnog, iako nikad prije toga nije igrao u zadnjoj liniji već je igrao veznog igrača, čak i špicu, dodao je Mikuličin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!