11:14 / 06.09.2021.

Autor: Studio 4/IMS/HRT/I.L.

Pezzi i Mikuličin poslali želje za ozdravljenjem: "Dragi Ćiro, želimo ti sve najbolje!"

Ivo Mikuličin, Edo Pezzi

Ivo Mikuličin, Edo Pezzi

Foto: Studio 4 / HRT

- Htio bih na početku izraziti veliku želju da se naš Ćiro izvuče iz ove životne muke koja ga je opet spopala sa zdravljem jer bez njega ništa ne bi bilo ovako kako je bilo. Tako, dragi Ćiro želimo ti sve najbolje, ne samo ja već cijela nogometna i sportska javnost u Našoj lijepoj, rekao je sportski novinar Edo Pezzi na početku gostovanja u Studiju 4 gdje su on i Ivo Mikuličin komentirali igru Vatrenih u rujanskim kvalifikacijama.

Željama za ozdravljenje i što brži oporavak legendarnom treneru treneru Miroslavu Blaževiću pridružio se i Mikuličin.

Vatreni su u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru remizirali s Rusijom, a u subotu su pobijedili Slovačku golom Brozovića. Slijedi još dvoboj protiv Slovenije u utorak na Poljudu.

- Pred Europsko prvenstvo sam rekao da Hrvatska sigurno ima tri dobra igrača: Livaković, Modrić i Brozović koji neće nikada zakazati. Zato me posebno veselilo kada je Brozović zabio golčinu. Livaković je imao peh, nije igrao, ali zato je mladi Ivušić obranio fenomenalno, ali sama činjenica da je Ivušić proglašen igračem utakmice govori kako smo igrali i kakva je to bila utakmica. Zato treba rezultatski zapamtiti, ali igru zaboraviti, odnosno izvući iz nje glavne pouke, a to je da mi igramo slučajni nogomet. Te je riječi upotrijebio i iskusni Ilija Lončarević. Moramo biti ozbiljni i pored bodova koji nam znače sigurno život i odlazak u Katar, moramo izvući veliku školu jer mnogo toga nije bilo dobro u ove zadnje dvije utakmice.

Mikuličin smatra da igra hrvatski igrači imaju stečene neke krive navike.

- Spašavao nas je Modrić, spašavao nas je Perišić, a u subotu je to bio Brozović. Da nam je netko prije Moskve rekao da ćemo osvojiti četiri boda bez Modrića i ostalih ozlijeđenih, mi bi to automatski potpisali. Međutim, mene najviše smeta što reprezentacija nema tranziciju u igri. Brzo i lako osvojimo loptu i kad se nađemo u situaciji 3 na 3 nitko ne ide naprijed. Mi usporavamo igru, sačekamo da se protivnik vrati u obranu i onda napadamo, kako se bi se reklo u košarci 5 na 5, a to je u suvremenom nogometu neprihvatljivo. Nije mi jasno je li problem do kraja u izborniku ili u igračima koji bez obzira na pojedinačnu kvalitetu očito imaju neke krive navike.


Pezzi ističe činjenicu da ne stvaramo dovoljno šansi.

- Evidentno je jedno, izbornik nema vremena kao treneri u klubovima uvježbavati akcije. U koncepciji igre i navikama tih momaka nešto ne štima. Može li se to riješiti brzim rošadama, to su samo brze intervencije izbornika. Vidi se koga god Dalić stavi isti je problem. Zato o tome treba govoriti otvoreno. Točno je da je najvažnije skupiti bodove i ići u Katar, ali što da Ivušić protiv Slovaka nije imao takav dan? Mi evidentno tri-četiri godine nemamo igru. Igrači guše jedan drugog, pa ne znaju gdje će s loptom... Nemamo igru, a bez nje se ne može napraviti rezultat. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!