Jakobušić: Ako ne budemo prvaci, krivi smo samo Niko i ja

10.05.2022.

21:50

Autor: K.L./HRT

Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić na skupštini kluba rekao je 2021. godinu obilježio kontinuitet upravljanja.

Istaknuo je uspjehe kluba kao što su naslov prvaka juniora te uspješan nastup u Ligi prvaka za mlade, također je rekao da je izrađena strategija do 2027. godine, dok je povratak gledatelja na tribine osigurao bolje financijske uvjete.

Kao ciljeve je naglasio - dugoročni uspjesi kluba i stabilnost.

- Aktivni smo u borbi za oba trofeja. Ako ne osvojimo naslov prvaka ni Valdas Dambrauskas ni igrači nisu krivi. Možemo biti krivi samo Niko (op.a. sportski direktor Nikoličius) ili ja, ili samo ja  jer smo imali smo neke odluke u prvom dijelu. Možemo pričati da smo neke utakmice pobijedili, ali možda bi i druge završile onda drukčije, rekao je Jakobušić.

Rekao je predsjednik Hajduka da ga najviše boli ispadanja u Europi,

- Ispadanje od Tobola mene najviše boli. Ne boli nikoga više nego nas i sigurno vas najveće dioničare. Dva dana prije dolaska Nikole Kalinića mogli smo prodati Mlakara. Trener i igrači mogu nam samo donijeti prvenstvo. Radije bih s ovim ljudima i igračima bio drugi, nego s nekim drugima prvi. Dobra smo ekipa. U planu za 2022. i 2023. će najveće pojačanje biti ako ostanemo na okupu. Kod nas igrači u prosjeku ostaju 1.4 godine, a za rezultat je potrebno dvije. Naravno da trebamo igrati na tri fronta. Treba nam Europa. Hajduku je tamo mjesto, a moguće je da opet izgubimo od nekog Tobola. Neće se ništa dogoditi ako ne osvojimo trofej. Nije nama samo cilj ući u grupnu fazu. Moramo biti i na proljeće, ali nemamo iskustva, rekao je Jakobušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!