Izvršni odbor razriješio Antolića, odlazi i Peternel

01.03.2023.

19:28

Autor: I.L./HRT/Hina

Krešimir Antolić

Krešimir Antolić

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Krešimir Antolić i Amra Peternel više nisu u Upravi Dinama, odlučio je Izvršni odbor hrvatskog nogometnog prvaka na sjednici održanoj u srijedu.

Nakon susreta četvrtfinala Kupa između Dinama i Lokomotive, održana je sjednica Izvršnog odbora maksimirskog kluba. Na sjednici je bilo sedam od 13 članova nakon što su šestorica u priopćenju objavili kako neće prisustvovati.

Svakako najvažnija je vijest da je Izvršni odbor većinom glasova donio odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora koji stupa na snagu 8. ožujka.

Dinamo je u svojem priopćenju objavio i kako je Amra Peternel "razriješena dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba."

Iz Dinama su poručili i kako se članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju iz članstva kluba jer su djelovali protivno ciljevima kluba i nisu poštovali Statut i druge opće akte kluba.

- S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova Skupštine iz redova najboljih povjerenika. Razlog navedene odluke je njihovo evidentno protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub, navodi se.

Iz Dinama su objavili kako su u protekla dva dana 74 člana kluba podnijela kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

Izvršni odbor kluba broji 13 članova, no šestorica (Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština, Damir Zorić) se nisu pojavila već su objavila priopćenje u kojem navode kako nisu željeli "sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u svrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba."

- Skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK Dinamo, navodi se u njihovom priopćenju.

Dodajmo kako će se idućeg tjedna održati i Skupština kluba kada bi se trebali birati novi članovi uprave i izvršnog odbora Dinama.

"Nisam htio biti teret uoči sudbonosne Skupštine Dinama"

Javnosti se priopćenjem obratio Krešimir Antolić.


- Nakon što sam jasnim stavovima i suprotstavljanjem nezakonitim nastojanjima Zdravka Mamića i njegove interesne skupine da kontroliraju Dinamove financijske i poslovne procese izazvao neuspješan pokušaj moje smjene na sjednici Skupštine u prosincu, pokazao sam da legalan i legitiman Dinamo ne može imati alternativu u osobnom interesu pravomoćno osuđene osobe. Kao rezultat mojeg postavljanja nasuprot nelegalnog utjecaja na klub nalazimo se pred, po mnogočemu, sudbonosnom klupskom Skupštinom. S ambicijom da ne budem teret predsjedniku kluba u tome da povede klub u novo razdoblje, prepoznavši većinski neutemeljenu negativnu percepciju koja je stvorena prema meni, a ne želeći biti alibi onima koji tvrde da "nisu za Mamića nego su protiv Antolića", predložio sam predsjedniku Barišiću da izvršni odbor raspravi o mojem daljnjem ostanku u Upravi te je na današnjoj sjednici donesena odluka o mojem razrješenju. Neću prihvatiti ponuđenu mi opciju ostanka u klubu na nekom drugom radnom mjestu i 8. ožujka će biti moj zadnji radni dan u Dinamu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!