Predstavljanje prvoligaša: Šibenik želi mirnu sezonu

07.07.2022.

19:51

Autor: Viki Ivanović/Hrvoje Gunjača/Ivan Dorian Molnar/HRT

Trening NK Šibenika

Trening NK Šibenika

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon Varaždina i Istre predstavljamo još jednog prvoligaša uoči prvog prvenstvenog kola koje se igra 15. srpnja. Na redu je Šibenik koji u novu sezonu kreće s novim trenerom i mnogo novih lica. Na Šubićevcu su zadovoljni prijelaznim rokom i optimistično idu u novu, vjeruju - mirnu sezonu. 

Svega je bilo prošle sezone na Šubićevcu. Drama koja na koncu nije imala tužan kraj. Puno novih igrača je došlo. Novi trener Čanadi je tu, novi sportski direktor Dario Dabac također. Reset na Šubićevcu. Mladost plus iskustvo, to bi trebala biti dobra kombinacija. 


- Cilj je stabilizirati se od samog početka, ali s obzirom na to da imamo dobru i mladu ekipu sigurno da ciljamo više. Korak po korak i nadamo se da će sezona biti što uspješnija, rekao je Niko Rak, igrač Šibenika. 


Na pripremama se radilo, naravno, najviše na uigravanju momčadi. I djelovalo je to dobro. Posebno su radili u Šibeniku na organizaciji igre. Time žele oplemeniti svoje opasne kontranapade. Obrana je također pod lupom novog trenera Damira Čanadija, prošle sezone Šibenik je primio najviše pogodaka uz Dragovoljac. 


- U prvom dijelu nam je bilo jako važno da se organiziramo da nađemo sistem po igračima što imamo. Da nađemo balans u ofenzivi i defenzivi, ali smo 80% gledali na defenzivu, rekao je Čanadi.

- Traži jedan dobar blok da se smanji broj golova koje smo primili u prošloj sezoni, a onda uz dobru tranziciju i okomitost da zabijamo, rekao je igrač Ivan Delić.


Vrlo je teško pogoditi najboljih 11 Šibenika u nadolazećoj sezoni. Još tu ima puno treninga i puno posla, ali evo pokušaja. Formacija 3-4-1-2 gdje će velika odgovornost biti na tim iskusnijim igračima i pojačanjima. A mlade snage koje kucaju na vrata prvih 11 su Kreković, Araji, Marasović, Vidović, Skorup, Mina...


Dosta će tu biti promjena, u svim linijama. Momčad se promijenila, ali i pojačala. Otišli su Batarelo, Grezda, Marin i oba Jakoliša. Došlo je 11 novih igrača među kojima treba istaknuti sigurno Patrika Solomuna i Duju Čopa. To su dva igrača koja su velika pojačanja i koji će pomoći šibenskim mladićima u nogometnom razvoju.


- Mislim da imamo kvalitetu i veliki potencijal, mlade igrače, jedno mora biti, da se 3, 4,5 igrača dobro razviju da dobijemo budemo crna mačka i stvaramo probleme velikim klubovima, ističe Čanadi.

Trener Šibenika Damir Čanadi

Trener Šibenika Damir Čanadi

Foto: Dnevnik / HRT

Šubićevac je poseban stadion, Funcuti posebni navijači i to bi ova momčad trebala iskoristiti u novoj sezoni. 


- Mi bi tribali uz navijače ovi teren pretvoriti u noćnu moru za svaku ekipu, jer mislim da možemo, dodaje Delić.


Radi se punom parom i na travnjaku i u uredima Šibenika. A plodovi koje žele su: Mirno more i puna jedra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!