Ivanović sa Skupštine Dinama: Apsolutni kaos, sve je na niskoj, prizemnoj razini

09.03.2023.

19:58

Autor: Dnevnik/HRT/I.L.

Viki Ivanović, Iva Vukadin

Viki Ivanović, Iva Vukadin

Foto: Dnevnik / HRT

Dugo očekivana Skupština Dinama, ključna za budućnost kluba. U borbi za prevlast dvije su struje - jedna je naklonjena predsjedniku Mirku Barišiću, a druga Zdravku Mamiću.

>>> SKUPŠTINA DINAMA

Skupštinu je pratio Viki Ivanović


- Apsolutni je kaos na skupštini. Nakon devet minuta već prva pauza, pa nakon 40 minuta druga pauza, jer je bilo zaista kaotično, puno vikanja na početku. Damir Zorić, odnosno struja naklonjena Zdravku Mamiću ima puno primjedbi pa i na način kako je to organizirano. Još uvijek nije izglasano ništa, čak ni radno predsjedništvo. Kad se počelo glasati nije bilo pravog brojanja, pa je opet počela vika. Zasad apsolutno se ništa nije izglasalo. Jedna od glavnih zamjerki Zorića je sedam novih budućih članova koji nisu verificirani, a već su sudjelovali u glasanju. 69 skupštinara je tamo i čini se da Mirko Barišić nema dovoljno bez tih glasova, a ne može se ništa pokrenuti dok se ne verificiraju. Sad se oko toga vodi pravna bitka koja je vrlo komplicirana. Vlatka Peras, predsjednica uprave je napustila dvoranu prije nekoliko minuta i ne znamo hoće li se vratiti. Zasad je to na vrlo niskoj, prizemnoj razini i ne znamo što će biti, javio se Ivanović u Dnevnik HRT-a.

U međuvremenu Zorićeva skupina napustila je sjednicu. Ostalo je 37 zastupnika i nema kvoruma, skupština se raspušta. 


- Igra prijestolja dobila je novi čin. U prosincu bi po statutu trebala biti iduća Skupština, javio je Ivanović u sportskom dijelu Dnevnika.  

Skupštinu su pratili i Bad Blue Boysi koji su se okupili ispred hotela.


- Stanje je napeto i neizvjesno. Ne znamo vlada li veći kaos unutar hotela ili ispred njega. Oni su htjeli i morali biti dio ovog povijesnog dana Dinama. Prvih sat vremena su bili relativno mirni, ali kad je počela skupština zavladao je kaos. Bubnjali su, pjevali, bacale su se petarde, palile baklje... U ovim trenucima se smirilo, no vjerujemo da će biti napeto do kraja skupštine. Navijači traže demokratizaciju kluba, traže izmjenu statuta kluba i traže veća prava. Žele Dinamo otvoren navijačima i tome se nadaju, javila je Iva Vukadin

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!