13:55 / 15.12.2021.

Autor: A.M./Hina

Hrvatska s Engleskom u trećem šeširu ždrijeba Lige nacija

Vatreni slave

Vatreni slave

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

U četvrtak će u sjedištu Uefe u Nyonu u 18 sati biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022./2023., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu, zajedno s Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija.


Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.


U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi sa 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada nas je Španjolska kod kuće dobila sa čak 6-0, a bilo je to dva mjeseca nakon SP u Rusiji gdje smo osvojili srebro. Na kraju Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali smo izgubili sa 1-2.


 U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2-1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2-1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!