HNS o presudi Vuškoviću, javio se i Hajduk: Mario, uz tebe smo

30.03.2023.

14:56

Autor: K.L./HRT

Mario Vušković

Mario Vušković

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Hrvatski branič koji igra za HSV, Mario Vušković (21), suspendiran je na dvije godine jer je bio pozitivan na EPO sredinom rujna 2022. godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

- Kao rezultat postupka, sportski sud DFB-a uvjeren je s dovoljnom sigurnošću da analize A i B uzoraka urina igrača u laboratoriju u Kreischi pokazuju prisutnost egzogenog eritropetina (EPO). Riječ je o zabranjenoj tzv. 'nespecifičnoj tvari', što je kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a, izjavio je Stephan Oberholz, predsjednik sportskog suda (Sportgericht) Njemačkog nogometnog saveza (DFB), koji je prva instanca u slučajevima dopinga u njemačkom nogometu.


Dvogodišnja kazna protiv Vuškovića stupa na snagu od 15. studenog 2022. Igrač i drugoligaški klub iz Hamburga (HSV) žalili su se na odluku DFB-a.


HNS i Hajduk o Vuškoviću


Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem na službenim stranicama te stao u obranu mladom reprezentativcu.


- Hrvatski nogometni savez u potpunosti podržava nastojanje Vuškovića i HSV-a da iskoriste sva pravna sredstva i mogućnosti kako bi se dokazivanjem nevinosti zaštitila igračeva karijera i ugled, piše, između ostalog, u priopćenju HNS-a.

O raspletu slučaja oglasio se i Hajduk, bivši Marijev klub, u kojem trenutačno igra njegov mlađi brat Luka.


- Cestom ponosa, čista srca i obraza... Mario, uz tebe smo, napisao je Hajduk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!