Disciplinski sudac objasnio zašto je Hajduk dobio drastičnu kaznu

28.12.2021.

20:06

Autor: K.L./HRT/Sport/Dnevnik

Alan Klakočer

Alan Klakočer

Foto: HTV / HRT

Disciplinski sudac Alan Klakočer objasnio je u razgovoru za HRT zašto je Hajduku izrečena oštra kazna nakon utakmice protiv Osijeka na Poljudu u 20. kolu HNL-a.

- U svakom slučaju radi se o drastičnoj kazni jer se radi o zatvaranju stadiona. Smatram da je ona drastična, ali je u skladu s pravilnikom s obzirom da, ovaj dio oko zatvaranja stadiona, se isključivo odnosi na članak 88. koji kaže da tko javno vrijeđa, omalovažava i diskriminira drugoga po bilo kojoj drugoj osnovi će biti kažnjen, rekao je Klakočer u telefonskom razgovoru za HRT.

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen s novčanom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek.

- U ovom slučaju radi se o ponavljanju, radi se o tome da je Hajduk već četiri puta prije toga kažnjen za isti prekršaj i jednostavno znači, sukladno pravilniku, ovo je bila prva sljedeća kazna morala biti izrečena, zaključio je Klakočer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!