Hajduk kažnjen novčano i jednom utakmicom bez gledatelja

28.12.2021.

16:13

Autor: K.L./HRT

Navijači Hajduka na utakmici protiv Osijeka

Navijači Hajduka na utakmici protiv Osijeka

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Disciplinski sudac HT prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz 20. kola HNL-a.

Najoštrije je kažnjen Hajduk s novčanom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek.

- Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice. Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine. Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine. U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane“ na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje, stoji u objašnjenju odluke.

Među kažnjenim klubovima su još HNK Hrvatski dragovoljac i GNK Dinamo.

- HNK Hrvatski dragovoljac kažnjen je sa 7.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina je u 29. minuti zapalila jednu baklju koja je dogorjela na tribini. U razdoblju od 61. do 63. minute gostujući navijači pale 13 baklji, od kojih su tri baklje dogorjele na tribini, a 10 su ubacili u teren za igru, zbog čega je sudac prekinuo igru u trajanju od dvije minute. GNK Dinamo kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac - Dinamo, objavila je Prva HNL.

Trener Osijeka Nenad Bjelica kažnjen je s 1.000 kuna uslijed isključenja zbog nedoličnog ponašanja (čl. 53.a DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek. Bjelica je nakon dobivenog žutog kartona nastavio energično prigovarati glavnom sucu i krenuo u svađu s igračima Hajduka pa je dobio izravni crveni karton.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!