20:22 / 02.11.2020.

Autor: Stadion/K.L./HRT

Cvitanović: Igrači Hajduka su u strahu i pružaju manje nego što mogu

-

-

Foto: - / -

Stručni komentator HRT-a Igor Cvitanović komentirao je aktualno stanje u Hajduku nakon poraza od Istre 1961 u Prvoj HNL.
Stručni komentator HRT-a Igor Cvitanović komentirao je aktualno stanje u Hajduku nakon poraza od Istre 1961 u Prvoj HNL. Splićani su nakon poraza u Puli šesta momčad u prvenstvu s 10 osvojenih bodova u osam utakmica. Nakon loših rezultat smijenjen je i savjetnik za sportsku politiku Mario Stanić. ➡️ Smjena u Hajduku: Stanić više nije savjetnik za sportsku politiku

- Uvijek se nešto događa u Hajduku. Kada krene serija loših rezultata, uvijek netko strada, a obično uvijek strada struka, što je nekako i najlogičnije jer je lakše promijeniti trenera ili sportskog direktora nego sve igrače. Naravno, kad dođe novi predsjednik želi imati svoje ljude, a vidjet ćemo sada kako će se sve razviti, rekao je Cvitanović.

- Igrači Hajduka mi djeluju pod stresom i u strahu. Rekao sam ranije ovo nije igrački kadar koji Hajduk zaslužuje, ali i ovi igrači koji su tu, mogu pružiti više, mislim da su, uslijed svega što se dešava, malo su u strahu i pružaju manje nego što mogu. Hajduk ne zaslužuje ovu poziciju, već puno više i kvalitetnije. Ponekad su i krize dobre jer se onda nešto napravi, objasnio je Cvitanović.

Posebno se osvrnuo na utakmicu u Puli.

- Teško je reći gdje je Hajduk pao, ove utakmice mora rješavati ranije. Imali su kazneni udarac, a na kraju im je pala koncentracija pa su ostali i bez tog boda. Generalno, Hajduk je kvalitetniji od Istre, ali nisu to dobro demonstrirali na terenu, rekao je Cvitanović. Novi predsjednik Hajduka je Lukša Jakobušić. - Vjerojatno će novi predsjednik znati koji je put. Uvjeren sam da je prava osoba za to, da će izabrati prave ljude oko sebe i dovesti Hajduk do onoga što zaslužuje, zaključio je stručni komentator HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!