Smjena u Hajduku: Stanić više nije savjetnik za sportsku politiku

S dolaskom novog predsjednika Lukše Jakobušića i nakon još jednog poraza u Prvoj HNL, u Hajduku je došlo do prvih smjena. Proslavljeni hrvatski nogometaš Mario Stanić više neće biti savjetnik predsjednika Uprave. 

➡️ Čeka se na prve poteze novog predsjednika Hajduka

- Mario Stanić od danas više nije savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku i više neće obavljati nikakvu funkciju u Klubu, objavio je splitski prvoligaš na službenim stranicama i dodao:

- Gospodinu Staniću želimo puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri.


- Ako odabereš trenera i daš mu povjerenje, onda ne ideš na klupu dati mu podršku, jer ili onda on nije za trenera ili ti nisi za sportskog direktora, rekao je novi predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić još u petak tijekom predstavljanja najavivši promjene na Poljudu. 

Stanić je u klub došao u prosincu 2019. godine kao novi savjetnik tadašnjeg predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića.

- Imamo jasnu viziju koja se poklapa s predsjednikom. Pokušat ćemo se bazirati na temeljima Hajduka koji su ranije doneseni. Nećemo ludovati na tržištu. Ako se nešto može dobiti kvalitetno, onda da, ali fokus je na nama i omladinskom pogonu, rekao je Stanić na predstavljanju prije nešto manje od godine dana. Uz njega došao je i Ivan Kepčija na mjesto sportskog direktora koji je zasad zadržao svoju poziciju.

Nakon što je Stanić stigao na Poljud, smijenjen je trener Damir Burić, a momčad je preuzeo Igor Tudor. Očekivala se borba za vrh, međutim, pod Tudorovim vodstvom Hajduk je sezonu završio na tek na petoj poziciji. Tudor je u kolovozu napustio Poljud postavši pomoćnik Andree Pirla u Juventusu, a na splitsku klupu je sjeo Hari Vukas.

Hajduk je loše ušao i u ovu sezonu, a tenutačno je na tek šestom mjestu sa već četiri poraza u prvih osam susreta. U subotu je Hajduk izgubio od posljednje Istre u Puli produbivši krizu.