Bierhoff: Ispitali smo mogućnost da Sosa igra za Njemačku, ali rezultat nije pozitivan

11.05.2021.

16:14

Autor: K.L./HRT

default error photo

Mladi hrvatski nogometaš Borna Sosa (23) ipak neće zaigrati za njemačku nogometnu reprezentaciju, potvrdio je to za novinsku agenciju DPA direktor Oliver Bierhoff.

- Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač zbog velikog potencijala zbog nastupa u ovoj sezoni. Zamišljali smo ga u reprezentaciji nakon završetka procesa naturalizacije. Zato smo pažljivo i ozbiljno ispitivali mogućnost da zaigra za Njemačku u zadnjih nekoliko dana. Nažalost, rezultat nije pozitivan. Sosa će nastaviti svojim putem, a mi mu želimo sve najbolje i puno uspjeha u nastavku karijere, prenosi Kicker riječi Olivera Bierhoffa.

Prema novim pravilima FIFA-e naturalizirani nogometaši smiju nastupati za seniorsku vrstu svoje nove zemlje samo ako su u posljednjem nastupu za mladu momčad matične zemlje bili mlađi od 21. godine te u tom trenutku nisu posjedovali drugo državljanstvo, a Sosa je posljednji put dres mladih Vatrenih nosio u jesen 2020. i tada je imao 22 godine i još nije imao njemačko državljanstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!